Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

BRASIL 2014

Κληρώνει στις 6 Δεκέμβρη στην Μπαΐα

20/11 01:00 Κληρώνει στις 6 Δεκέμβρη στην Μπαΐα


Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και θα βρεθεί στην κληρωτίδα, της διαδικασίας που θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου 2013 στο «Costa do Sauipe Resort» της Μπαΐα.

Με βάση το ranking της FIFA του μήνα Οκτώβρη, το οποίο και ισχύει για την κλήρωση του προσεχούς Μουντιάλ, οι επτά ομάδες-επικεφαλής ομίλων είναι γνωστές και η όγδοη θα είναι η Ουρουγουάη μετά και την ολοκλήρωση της τυπικής ρεβάνς με την Ιορδανία (0-5 το ματς στο Αμμάν).

Οι επτά χώρες-επικεφαλής (με όγδοη, λογικά, την Ουρουγουάη) είναι η διοργανώτρια Βραζιλία, η Πρωταθλήτρια Κόσμου Ισπανία και οι ομάδες που βρίσκονται από τις θέσεις 2 έως 7 του FIFA ranking. Ο λόγος για τις Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.

Από εκεί και πέρα ο καταρτισμός των υπόλοιπων τριών οκτάδων θα καθοριστεί με την αίρεση ότι επάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες δεν θα υπάρχουν σε κανένα όμιλο. Μεξικό και Ουρουγουάη είναι οι Εθνικές που θα οριστικοποιήσουν τις προκρίσεις τους μετά τα άνετα σκορ, στα πρώτα παιχνίδια με Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία αντίστοιχα.


Με βάση τα όσα ίσχυαν στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο γκρουπ στην κλήρωση θα απαρτίζεται από τις επτά καλύτερες ομάδες στο FIFA ranking, μαζί με τη διοργανώτρια Βραζιλία. Το άλλο γκρουπ θα είναι από τις οκτώ Ευρωπαϊκές ομάδες που ακολουθούν στη σχετική βαθμολογία, ενώ η ένατη ομάδα της Ηπείρου μας (Η Γαλλία έχει το χειρότερο συντελεστή) θα τοποθετηθεί στο γκρουπ με τις χώρες από την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Το τελευταίο γκρουπ θα είναι από χώρες που έχουν περάσει από την Ασία και από την Κεντρική και Βόρεια Αμερική και Καραϊβική.



Και τυπικά θα μετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας οι εξής τριάντα (συν δύο) ομάδες:

Από την Ασία: Ιαπωνία, Ιράν, Νότιος Κορέα, Αυστραλία (μετέχει στα προκριματικά της ηπείρου και όχι στης Ωκεανίας)
Από την Αφρική: Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Αλγερία, Νιγηρία, Καμερούν
Κεντρική και Βόρεια Αμερική και Καραϊβική: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα και Μεξικό εφόσον περάσει
Νότια Αμερική: Αργεντινή, Κολομβία, Βραζιλία, Χιλή, Ισημερινός και Ουρουγουάη εφόσον περάσει
Ευρώπη: Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ρωσία, Γαλλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου