Αφού συνήλθαν, αποφάσισαν να σκεπάσουν την ανακάλυψη, τραβώντας όμως πολλές φορές φωτογραφίες που με την σειρά τους επίσης έκρυψαν, ώστε οι αιγυπτιακές αρχές να μην τις αντίληφθούν. Αργότερα, θα συνέχιζαν τις εργασίες της ανασκαφής, με την ελπίδα να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο.
Οι φωτογραφίες, άγνωστο πως, έφτασαν στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και εκεί συστάθηκε ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό διευθυντήρτιο με αντικείμενο την σπουδαία ανακάλυψη και πως να την φέρουν στα χέρια τους, επειδή βρισκόταν σε ξένη χώρα.
Οργανώθηκε λοιπόν μία μικρή στρατιωτική επιχείρηση η οποία θα διείσδυε στην αιγιπτυακή γη όπου εντοπίστηκαν οι αρχαίες συσκευές με απώτερο σκοπό να απαχθούν και να φτάσουν στο Ισραήλ.
Η επιχείρηση προγραμματίστηκε για την 1η Μαρτίου, με εκατό κομάντος, τρία μεταφορικά αεροπλάνα, ένα υπέθριο νοσοκομείο, ελαφρύ οπλισμό και τζιπ. Προληπτικά θα κάλυπταν την περιοχχή αεροπλάνα F4.
Όπως αναμενόταν, τα αιγυπτιακά στρατεύματα εντόπισαν ασυνήθιστη κίνηση ξένων εισβολέων να πλησιάζει. Ανέλαβαν αμυντικούς σχηματισμούς και χωρίς να ξέρουν το λόγο, περίμεναν την επίθεση των εχθρικών δυνάμεων.
Γύρω στο ξημέρωμα, τα ισραηλινά μεταγωγικά αεροπλάνα έφτασαν στο χώρο των ανασκαφών, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι Αιγύπτιοι έστειλαν μία μικρή ανιχνευτική ομάδα, χωρίς να υποψιάζονται τη σημασία της επιχείρησης.
Ακολούθησε μία σύντομη μάχη, με νεκρούς και τραυματίες και από τις δύο πλευρές. Την μάχη κέρδισαν οι ισραηλινοί. Άραγε άξιζε τον κόπο; Προφανώς άξιζε για τους νικητές.
Αν και δεν μαθεύτηκε ποτέ το ακριβές περιεχόμενο που έκλεψαν, δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε. Ενδεχομένως, η τεχνολογία που κατέχουμε σήμερα, να μην είναι εντελώς ανθρώπινης επινόησης και εφεύρεσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου