Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Θεωρίες συνωμοσίας: Τι γύρευε το ρομπότ Philae στον κομήτη;



Αποστολή στο διάστημα χωρίς θεωρίες συνωμοσίας δεν γίνεται.
Γι' αυτό η ιστορική προσεδάφιση του ρομποτικού οχήματος Philae της αποστολής Rosetta στον κομήτη Τσούρι έξαψε τη φαντασία ορισμένων πως πίσω από το ιστορικό αυτό βήμα κρύβονται οι αγαπημένες... εξωγήινες υπάρξεις.
Την Τετάρτη το απόγευμα, η ESA έγραψε γαλαξιακή ιστορία όταν αποστολή της Rosetta κατάφερε να προσεδαφίσει με επιτυχία το μικρό ρομπότ Philae επάνω στον κινούμενο κομήτη. Ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ανέλπιστο επίτευγμα λάμβανε χώρα.
Όπως συμβαίνει με τα πάντα, από την προσεδάφιση στο φεγγάρι μέχρι το θάνατο του Έλβις, δεν άργησε να εμφανιστεί μια εναλλακτική εκδοχή τού «τι συνέβη πραγματικά» στην προσεδάφιση του Philae στον κομήτη 67p.
Σύμφωνα λοιπόν με email που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα UFOSightingsDaily.com -το οποίο ασχολείται με τις εμφανίσεις εξωγήινων- η αποστολή αυτή είναι μέρος μιας συγκάλυψης της ESA και της NASA να μεταμφιέσουν την πραγματική εξωγήινη φύση του κομήτη.
Το email, συντάκτης του οποίου υποτίθεται είναι ένα μυστικό βαθύ λαρύγγι υπάλληλος της ΕΣΑ, κατηγορεί τον Οργανισμό για «κραυγαλέα συγκάλυψη»στην θέλησή της να προσεδαφιστεί στον κινούμενο πλανήτη και επισυνάπτει φωτογραφίες που, πάντα σύμφωνα με τον συντάκτη, αποκαλύπτουν τις «πραγματικές εσωτερικές διεργασίες στον κομήτη 67P»
Αναφέρει: «Μην σκεφτείτε ούτε για ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ότι μια διαστημική υπηρεσία θα αποφάσιζε ξαφνικά να ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει και να στείλει ένα διαστημόπλοιο σε ένα 12ετές ταξίδι, μόνο και μόνο για να πάρει μερικές κοντινές φωτογραφίες από έναν τυχαία επιλεγμένο κομήτη που επιπλέει στο διάστημα.
«Ο κομήτης 67P ΔΕΝ είναι κομήτης» συνεχίζει το γράμμα. «Πριν από περίπου 20 χρόνια η ΝΑSA άρχισε να εντοπίζει ραδιοφωνικές εκρήξεις από μια άγνωστη προέλευση στο διάστημα.
Αργότερα θα γινόταν γνωστό ότι αυτές πιθανότατα προέρχονταν από την προέλευση του τώρα ονομαζόμενου κομήτη 67p. Δείχνει πράγματα σημάδια προς τα έξω. Και το σημείωμα προσθέτει: Ότι κι αν είναι αυτό το αντικείμενο, δεν ζήτησε να βρεθεί ή να εξεταστεί εξονυχιστικά.
Σχολιάζοντας στο άρθρο, ο contributor Σκοτ Γουόρινγκ συμφώνησε ότι πιστεύει πως τα σήματα που στέλνονται από τον κομήτη αποτελούν έναν «χαιρετισμό» προς τους ανθρώπους.
«Αν ήταν προειδοποίηση, δεν θα επέτρεπαν στο όχημα της ESA να προσγειωθεί» έγραψε. «Πιστεύω ότι η προσεδάφιση του philae ήταν το αντίστοιχο μιας πρώτης χειραψίας. Πιθανότατα θα κάνουν μια ακόμη κίνηση σύντομα. Εξωγήινες δομές βρίσκονται πάνω στον κομήτη. Δεν πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό.
Ασφαλώς αυτή δεν είναι η μοναδική θεωρία συνομοσίας γύρω από τον κομήτη 67p Και την αποστολή της ESA. Τον Σεπτέμβριο, το BPEarthWatch δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει «ολοκαίνουριες, υψηλής ανάλυσης» εικόνες.
Τραβηγμένες από το διαστημόπλοιο της Rosetta, αυτές φαίνονται να δείχνουν δύο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα να πετούν πάνω από τον κομήτη και μια δομή στην επιφάνεια που μοιάζει με πύργο μετάδοσης, ο οποίος πιθανότατα στέλνει τα μυστηριώδη ραδιοκύματα τα οποία ελήφθησαν από την ΕSA. «Αυτές οι εικόνες δεν είναι φυσιολογικές», αναφέρει η φωνή του εκφωνητή.
Η επιβεβαίωση της ESA ότι ο κομήτης στέλνει ένα «μυστηριώδες τραγούδι» πυροδότησε θεωρίες ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εξωγήινο σκάφος και ότι το τραγούδι δεν αποτελεί παρά μια εξωγήινη προσπάθεια επικοινωνίας.
Ο Σκοτ Γουόρινγκ καταθέτει στην ιστοσελίδα UFOSightingsDaily τη δική του ερμηνεία: «Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται για κώδικα. Αυτός είναι ο τρόπου που επικοινωνούν μεταξύ τους τα εξωγήινα όντα χωρίς να μιλούν.
Ένα είδος τηλεπάθειας, καταγεγραμμένη σε πρωτογενή ραδιοκύματα. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουν αυτά τα όντα για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτές είναι οι σκέψεις τους. Δεν μιλούν».
«Η αντιγραφή και στη συνέχεια η μετάφραση ενός πλήρους μηνύματος θα πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας. Πρόκειται για μήνυμα χαιρετισμού; Ή μήπως για προειδοποίηση γι' αυτό που έρχεται. Εμείς, οι άνθρωποι, θέλουμε να μάθουμε», προσθέτει ο συντάκτης.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου