Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ανακαλύφθηκε η μυθική Υπερβορεία στη Ρωσία;


Η Σεϊντόζερο είναι ένα από τα πιο μυστικιστικά μέρη της βορειοδυτικής Ρωσίας.
Τριγυρισμένη από βουνά, είναι κρυμμένη μέσα στην καρδιά της χερσονήσου Κόλσκι. Η ονομασία της σημαίνει «ιερή λίμνη» στη γλώσσα του γηγενούς πληθυσμού, Σαάμι.

Τη σέβονται σαν έναν ιδιαίτερο τόπο όπου επιτρέπεται να έρθεις μόνο αν είναι αναγκαίο, προκειμένου να επικοινωνήσεις με το Μεγάλο Πνεύμα, και να ζητήσεις συμβουλή ή προστασία. Στη Σεϊντόζερο δεν αποτολμά ο καθένας να πάει μόνο και μόνο από περιέργεια. Πόσο μάλλον, αφού η διαδρομή περνά μέσα από ένα σκοτεινό φαράγγι και ένα επικίνδυνο πέτρινο πέρασμα.
Άπαντες αντιμετωπίζουν τη λίμνη με σεβασμό, καθώς με αυτή συνδέονται εκατοντάδες ιστορίες για παράξενα, μυστικιστικά φαινόμενα, και την ιδιαίτερη γαλήνια ατμόσφαιρα. Τη Σεϊντόζερο προστατεύει ο γίγαντας Κούιβα, η γιγαντιαία ανθρώπινη φιγούρα που είναι αποτυπωμένη σ’ ένα βράχο. Η ακριβής προέλευσή της, παραμένει άγνωστη. Οι θρύλοι των Σαάμι αναφέρουν ότι τον κακό γίγαντα τιμώρησαν οι θεοί, χτυπώντας τον με κεραυνούς και μετατρέποντάς τον σε βράχο. Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι συγκεκριμένα εδώ έχουν διατηρηθεί τα ίχνη της Υπερβορείας, ενός μυθικού πολιτισμού που μνημονεύεται στα αρχαιοελληνικά κείμενα, ανάλογου με τη Σαμπάλα και την Ατλαντίδα.
Οι Ελληνικοί μύθοι
Στους αρχαιοελληνικούς θρύλους αναφέρεται ότι τη χώρα των Υπερβορείων, ενός λαού που διέθετε γνώσεις αποκρυφισμού και ήταν «κοντά» στους θεούς, την επισκεπτόταν συχνά ο ίδιος ο Απόλλωνας ο οποίος προσωποποιούσε τον Ήλιο. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας αναζητούν επιβεβαίωση στις γλωσσικές αντιστοιχίες. Η πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης του Μούρμανσκ «Υπερβορεία», Βαλεντίνα Σαρίποβα, λέγει ότι «η χερσόνησος ονομάζεται “Κόλσκι”, που ηχεί το ίδιο με τον σλαβικό θεό του ήλιου Κολιαντά, ενώ η “Υπερβορεία” σε μετάφραση από τα αρχαία Ελληνικά σημαίνει “πέρα από τον βόρειο άνεμο”».
Τουρίστες και μελετητές των μυστηριωδών φαινομένων βρίσκουν συχνά στην περιοχή της Σεϊντόζερο πέτρες με ασυνήθιστα σωστή μορφή, που μοιάζουν με ερείπια αρχαίων κτισμάτων. Η Σαρίποβα ανέφερε στην RBTH ότι «πρόσφατα ανακαλύφθηκαν υπολείμματα αστεροσκοπείου και συγκεκριμένα πέτρες, στις οποίες έχουν φτιαχτεί βαθουλωτές γραμμές που κατευθύνονται ακριβώς προς τον Πολικό Αστέρα, ενώ σε πολλούς βράχους έχουν χαραχτεί αρχαίες γραφές ή ρουνικά σύμβολα».
hyperborea1
Στη χερσόνησο Κόλσκι ανακαλύπτονται και άλλα πράγματα, τα οποία προκαλούν απορίες στους ερευνητές. Από τις αρχές ακόμη του περασμένου αιώνα ο επιστήμονας, Αλεξάντρ Μπάρτσενκο, βρήκε στην περιοχή της Σεϊντόζερο μια μυστηριώδη είσοδο που οδηγεί κάτω απ’ τη γη. Τα στοιχεία των αποστολών του κρίθηκαν απόρρητα. Την είσοδο στη σπηλιά δεν την είδε ποτέ πια κανείς, ενώ τον ίδιο τον επιστήμονα τον εκτέλεσαν. Στις μέρες μας τις έρευνές του συνέχισε η ρωσική κοινωνική οργάνωση «Kosmopoisk». Οι μετέχοντες στην αποστολή ανακάλυψαν και αυτοί μερικά σπήλαια, αλλά για την ώρα εντελώς συνηθισμένα.
Ο ρώσος ερευνητής ανώμαλων φαινομένων, Βαντίμ Τσερνομπρόβ, θεωρεί ότι σε αυτό το θέμα μπορεί να μπει μια τελεία μόνο αφότου βρεθούν όλες οι υπόγειες είσοδοι. Ο ίδιος αναμένει να βρεθεί οτιδήποτε, ενώ όσον αφορά τις αρχαίες πόλεις πιστεύει πως, έστω και αν βρεθούν κτίσματα, τότε αυτά θα βρίσκονται κάτω απ’ τη γη είτε κάτω απ’ το νερό. Ελπίζει λοιπόν, ότι κάποιοι από τους θρύλους θα αποδειχθούν αληθινοί.
Μήνυμα θεών ή πειράματα γεωλόγων;
Μόνο χαμόγελα προκαλούν στους επιστήμονες οι ενθουσιώδεις λάτρεις που ψάχνουν στο ρωσικό Βορρά τη μυστική χώρα. Ο όμορφος θρύλος, πάντως, προσελκύει στην περιοχή πολλούς τουρίστες, κάτι που σημειωτέον, μεταφράζεται και σε έσοδα.
Όπως αφηγείται ο διευθυντής του Γεωλογικού Ινστιτούτου του επιστημονικού κέντρου του Κόλσκι, διδάκτωρ Γιούρι Βοϊτεχόβσκι, «παλαιότερα συνέβη μια αστεία ιστορία. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας ορυκτών είχαν δοκιμάσει ένα νέο τρυπάνι από τη Φιλανδία, κάνοντας στις πέτρες σειρές από τρύπες. Οι ανιχνευτές της Υπερβορείας έβγαλαν το συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάποια αρχαία γραφή υπό τη μορφή λάκκων, στην οποία το νόημα εκφράζεται από το βάθος των τρυπών. Ο θόρυβος γύρω από αυτό συντηρήθηκε μερικά χρόνια, μέχρι να τους εξηγήσουν την αληθινή αιτία. Παραδείγματα όπως αυτό όμως, δεν τους διδάσκουν τίποτα».
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η εμφάνιση λίθων σωστού σχήματος και σχεδίων στους βράχους, εξηγείται από τις φυσικές ιδιότητες των πετρωμάτων σε αυτά τα βουνά. Στην επιστήμη αυτό ονομάζεται «ιδιαιτερότητα». Η πέτρα θραύεται σε συγκεκριμένα σημεία, αναλόγως το πώς είχε διαμορφωθεί. Έτσι εμφανίζονται πλάκες, κύβοι, που τα θεωρούν «αρχαία αστεροσκοπεία». Επίσης, λόγω διαφόρων επιδράσεων στις πέτρες, σχηματίζονται ρωγμές, μερικές φορές πολύ ασυνήθιστης μορφής.
«Κάποτε –συνεχίζει, αστειευόμενος ο Βοϊτεχόβσκι- έκανα ένα μικρό πείραμα. Πήγα στα βουνά και φωτογράφησα έναν πολύ σύνθετο ιστό αράχνης από ρωγμές στο βράχο. Σε αυτό το σχέδιο λοιπόν, βρήκα όλους τους ρούνους του σκανδιναβικού αλφαβήτου!». Όπως και να’ χει, τους ονειροπόλους που πιστεύουν στη χώρα της αιώνιας ευτυχίας, τα συγκεκριμένα επιχειρήματα δεν τους πείθουν.
Γι’ αυτούς η Υπερβορεία υπάρχει, αν όχι σαν ένα πραγματικό μέρος, έστω σαν τη χώρα του πνεύματος, τη Σαμπάλα, η οποία είναι αδύνατο να βρεθεί στον υλικό κόσμο.

Πρώην εργαζόμενη της NASA: Είδα ανθρώπους να περπατούν στον Άρη το 1979


Είναι αυτή η πιο μνημειώδης συγκάλυψη στην ιστορία του διαστήματος;
Η Jackie, που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην εργαζόμενη της NASA, υποστήριξε πως το 1979 είδε δύο ανθρώπινες μορφές με διαστημικές στολές να περπατούν προς το όχημα προσεδάφισης Viking στην επιφάνεια του Άρη.

Αποκαλύπτοντας το περιστατικό στο Coast to Coast AM, η Jackie ζήτησε από τον παρουσιαστή να λύσει για την ίδια το μυστήριο των 27 ετών.
Μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε ότι χειριζόταν κάποια εργαλεία του Viking, του πρώτου οχήματος που έστελνε πίσω στη Γη εικόνες, όταν ξαφνικά παρατήρησε δύο ανθρώπους να περπατούν στην επιφάνεια του Άρη.
«Είδα δύο άντρες με διαστημικές στολές -όχι όπως αυτές οι ογκώδεις που χρησιμοποιούνται συνήθως- αλλά φαίνονταν προστατευμένοι.
Εμείς απλώς συντηρούσαμε τον εξοπλισμό. Στη συνέχεια έκοψαν την εικόνα από το βίντεο που παίρναμε», σημείωσε.
Ο πρώην εργαζόμενος της CIA John Lear ισχυρίζεται ακόμα ότι η NASA προσγειώθηκε στον Άρη το 1966 και πως οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν να αναπνέουν στην ατμόσφαιρα.

Ο μύθος του Χρυσόμαλλου Δέρατος είχε... «χρυσό» ιστορικό υπόβαθρο


Ο διάσημος μύθος του Χρυσόμαλλου Δέρατος, του Ιάσονα και της Αργοναυτικής Εκστρατείας είχε ένα -κυριολεκτικό- «χρυσό» υπόβαθρο. 
 
Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με Γεωργιανούς γεωλόγους ότι ο μύθος ήταν μεν προϊόν της πλούσιας φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, όμως ξεκινούσε από ιστορικά δεδομένα καθώς εκτιμούν ότι υπήρχε άφθονος χρυσός σε εκείνη την περιοχή του Εύξεινου Πόντου (σημερινή Γεωργία).
 
Σε σημείο, μάλιστα, που ψήγματα χρυσού που παρέσερναν τα ποταμάκια, κόλλαγαν πάνω στα δέρατα (δέρματα, προβιές) των ζώων που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι.
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωλόγο δρα Αβνταντίλ Οκροστσβαρίτζε του Ινστιτούτου Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Ίλια της Τυφλίδας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές γεωλογικό περιοδικό «Quaternary International», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη έρευνα για αποθέματα χρυσού στην ορεινή περιοχή Σβανέτι, στη βορειοδυτική Γεωργία, που αποτελούσε μέρος του αρχαίου πλούσιου βασιλείου της Κολχίδας, το οποίο υπήρχε από τον 6ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. (αν και μέχρι σήμερα παραμένει διαφιλονικούμενη η ακριβής επικράτεια του εν λόγω βασιλείου).
 
Η μελέτη άνω των 1.000 δειγμάτων του εδάφους, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, έδειξε ότι η εν λόγω περιοχή ήταν και είναι πλούσια σε χρυσό. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, οι αρχαίοι χωρικοί χρησιμοποιούσαν προβιές για να μαζέψουν τα ψήγματα χρυσού από τα ποταμάκια στην περιοχή τους. Τα δέρματα τοποθετούνταν στην κοίτη του ποταμιού, παγιδεύοντας πάνω του τα κομματάκια του πολύτιμου μετάλλου.
 
Έτσι, πιθανότατα προέκυψε η εικόνα ενός δέρματος διάσπαρτου με χρυσάφι, που τελικά οδήγησε στον μύθο του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Οι Γεωργιανοί γεωλόγοι πιθανολογούν ότι η εκστρατεία του Ιάσονα και των Αργοναυτών του ήταν ένα πραγματικό συμβάν, που είχε ως κίνητρο την επιθυμία των Ελλήνων να μάθουν περισσότερα για τον χρυσό εκείνης της περιοχής και για την ειδική τεχνική των ντόπιων να τον συλλέγουν με τη βοήθεια δερμάτων ζώων.
 
Η «Αργώ» και το ταξίδι της, που έγινε πριν τον Τρωικό πόλεμο, περιγράφεται από τον Όμηρο στην «Οδύσσεια» και τον Ευριπίδη στην «Μήδεια», ενώ υπάρχουν διάφορες εκδοχές του μύθου που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα. Έκτοτε μέχρι σήμερα οι ιστορικοί έχουν κατά καιρούς δώσει διάφορες εξηγήσεις για το τι μπορεί να συμβόλιζε το Χρυσόμαλλο Δέρας.
 
Oι Γεωργιανοί ερευνητές ανέφεραν ότι η υπόθεσή τους ενισχύεται από το γεγονός πως στην περιοχή Σβανέτι (Κολχίδα) έχουν ανακαλυφθεί διάφορα χρυσά αντικείμενα, όπως ένας μοναδικός χρυσός λέων, που δείχνουν ότι οι αρχαίοι κάτοικοί της είχαν προχωρημένες γνώσεις μεταλλουργίας.
 
«Η εξόρυξη και η καλλιτεχνική επεξεργασία του χρυσού βρισκόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, από πολύ νωρίς στην ιστορία των αρχαίων Γεωργιανών βασιλείων. H μελέτη μας δείχνει ότι τα αποθέματα χρυσού στις αμμώδεις κοίτες των ποταμών αυτής της περιοχής είναι αρκετά μεγάλα για να δικαιολογήσουν τη δημιουργία αυτών των μύθων», δήλωσε ο Αβνταντίλ Οκροστσβαρίτζε.
 
Μάλιστα, τα ποταμάκια της περιοχής συνεχίζουν και σήμερα να κατεβάζουν ψήγματα χρυσού από τα βουνά και μερικοί ντόπιοι χρησιμοποιούν ακόμη την παραδοσιακή μέθοδο απόκτησης του χρυσού με τη βοήθεια δερμάτων!

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τί γύρευε ο Ηρακλής στην Κελτική και την Αμερικανική Ήπειρο;



Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο.
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική. Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.


«Ο Ηρακλής δεν είναι ένα πρόσωπο για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ούτε η ελληνική μυθολογία ένα παραμύθι για έναν φανταστικό κόσμο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Μαριολάκος. «Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό- και όχι μυθικό- πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας- ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού. Και η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος των κατοίκων αυτού του τόπου, που πολύ αργότερα θα ονομαστεί Ελλάς». Πρώτος στο μικροσκόπιο του καθηγητή μπήκε ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, το σημερινό Κάντιθ της Ισπανίας, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ. 

«Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ώς την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο», εξηγεί ο κ. Μαριολάκος. «Αν διαβάσουμε με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. όμως, θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος(εκτός από την Ελλάδα). Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών».Η ίδρυση δε της πόλης από τον Ηρακλή μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του και συνεχίζει βόρεια προς την Κελτική και ιδρύει την Αλέσια (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες. Ακόμη ιδρύει το Μονακό και την Αλικάντε - η ποδοσφαιρική της ομάδα ονομάζεται Ηρακλής.


Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής; «Χρυσό», απαντά ο κ. Μαριολάκος, «αφού ο Διόδωρος μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα». Ο Ηρακλής όμως φέρεται- σύμφωνα με τον Πλούταρχο- να έφτασε και ώς την Ωγυγία που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας. «Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες. Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 890 χλμ., άρα πρόκειται για τη σημερινή Ισλανδία και συνέχισε ώς τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος, που αναφέρεται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό»
«Για να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (ήτοι τον χρυσό) ο Ηρακλής από την Αίγυπτο έφτασε ώς την Αιθιοπία κι έπειτα στον Καύκασο- για να ζητήσει τη βοήθεια του Προμηθέα- και στη Λιβύη προτού επιστρέψει στις Μυκήνες»


Γύρεψε χαλκό ώς τον Καναδά 


Ο Ηρακλής έφτασε, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μαριολάκο, ώς την Αμερική. «Στις πηγές διαβάζουμε πως εγκατέστησε ακολούθους του “ώς τον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας”. Ένας κόλπος μόνον καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις: του Αγίου Λαυρεντίου στο Τορόντο του Καναδά». Μαρτυράται δε πως έμειναν «σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες»- δηλαδή στον πολικό κύκλο.




Τι γύρευε εκεί; 
Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν. Αρκεί να σκεφτείτε πως έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ΄ εξοχήν πηγή χαλκού- την Κύπρο- εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι. Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ., σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Το διαβάσαμε από το: Τί γύρευε ο Ηρακλής στην Κελτική και την Αμερικανική Ήπειρο; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/blog-post_5373.html#ixzz3KAbkzmTL

Το πολύτιμο λάδι ρίγανης ή ριγανέλαιο


Το πολύτιμο λάδι ρίγανης ή ριγανέλαιο της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος,
Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως. Μεσογειακό, ως επί το πλείστον, βότανο η ρίγανη, (Ορίγανον το κοινόν – Origanum vulgare) ανήκει στο γένος ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς.
Θάμνος κοντός και φρυγανώδης με κορμό ξυλώδη χωρίς ελαστικότητα, τα κλαδιά του λεπτά σχηματίζουν ανθοφόρα κεφάλια στις άκρες, τα φύλλα έχουν σχήμα αυγοειδές, είναι χνουδωτά και σταχτόχρωμα.
Αν τα τρίψουμε αναδύουν ευχάριστη αρωματική οσμή, τα άνθη λευκά αλλά και ρόδινα προς μενεξεδί με εξαίσιο άρωμα
Αυτό το πολυετές αρωματικό χόρτο το ευρύτατα διαδεδομένο σε όλους τους ξερότοπους της Ελλάδας, αυτοφυές, στα πιο άνυδρα και ανεμοδαρμένα βουνά και νησιά της χώρας μας, από την Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο εκεί ψηλά στον Ταύγετο και στον Πάρνωνα, στα περισσότερα νησιά μας.
Στην Αρχαία Ελλάδα τη συναντάμε να είναι σύμβολο χαράς και ευτυχίας καθώς τα γαμήλια στεφάνια συνήθιζαν να περιέχουν και κλαδιά ρίγανης αλλά και σαν καρύκευμα στην μαγειρική και σαν ένα από τα βασικότερα και ισχυρότερα ιάματα.
Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Η ρίγανη είναι ένα δυνατό αρωματικό χόρτο, το οποίο ελευθερώνει από τους σπασμούς και τον λόξιγκα,- διευκολύνει την πέψη και ανοίγει την όρεξη, έχει ελαφρώς αποχρεμπτικές, αντιδιαρροϊκές, αντιφλεγμονώδεις, βακτηριοκτόνες και αντιαιμορραγικές ικανότητες, αυξάνει την ούρηση και το ίδρωμα. Η ρίγανη έχει επιπλέον ειδική σχέση με τα γεννητικά όργανα των γυναικών. Ο ανθός της ως αφέψημα είναι αντισπασμωδικός και τονωτικός της μήτρας. Είναι βότανο εμμηναγωγό, βοηθά τη γέννα. Ποδόλουτρα ή μπάνια σε ρίγανη βοηθούν στην περίπτωση αμμηνόρροιας.
Εξολοθρεύει τα παράσιτα του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα.
Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά.
Λίγη ρίγανη μέσα στην τροφή των πτηνών τα προστατεύει από αρρώστιες.

Ποια είναι τα συστατικά με τόσο μεγάλη βιολογική δράση;

Το αιθέριο έλαιο της με το πλήθος των σπουδαίων ουσιών που περιέχει, η ξερή ρίγανη περιέχει 3 έως 5% αιθέριο έλαιο σε μερικές δε περιοχές μπορεί να φτάσει και να περάσει το 7% και αυτό συμβαίνει μόνο σε περιοχές της Ελλάδας.
Το αιθέριο έλαιο λοιπόν της ρίγανης περιέχει δύο κύριες ουσίες στις οποίες αποδίδονται οι βιολογικές ισχυρές της δράσεις και αυτές είναι η καρβακρόλη 5-isopropyl-o-cresol, 5-isopropyl-2-methylphenol – C10H13OH καιη θυμόλη (6-isopropyl-m-cresol – C10H14O) αυτές οι δυο φαινολικές ενώσεις δρουν με συνέργεια δηλ συνδυαστικά επιπλέον σε μικρότερες ποσότητες ανιχνεύονται και οι παρακάτω ουσίες:
α-pinene
linalyl acetate
camphene
methylcarvacrol
β-bisabolene
6-methyl-3-heptanol
p-cimene
calemene
p-cimene-8-ol
β-caryophyllene
myrcene
cineole
phellandrene
cis-dihydrocarvone
β-pinene
cis-sabinene hydrate
sabinene
cymene
spartholerol
decane
γ-terpinene
germacrene D
terpinen-4-ol
carvacrol acetate
terpinolene
hexanal
limonene
trans-dihydrocarvone
linalool
undecane
στη ρίγανη βρίσκουμε επίσης:
σίδηρο και
μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Η ρίγανη είναι ένα από τα βότανα με το μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. (565 mg %)

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Αντιβακτηριακές ιδιότητες
Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν τα αιθέρια έλαια και τα συστατικά της θυμόλη και καρβακρόλη, μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης πολλών βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις. Η μελέτη έδειξε πως η ρίγανη σκοτώνει τα μικρόβια με τον ίδιο περίπου τρόπο που το κάνουν τα αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη, η στρεπτομυκίνη και η βανκομυκίνη. Επιπλέον, το έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans, που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις.
Αντικαρκινικές ιδιότητες
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άϊλαντ (Long Island University) δείχνει πως ένα συστατικό της θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.
Η καθηγήτρια Σουπρίγια Μπαβαντέκαρ του Long Island University εξετάζει την καρβακρόλη, ένα συστατικό της ρίγανης, σε καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής παρουσιάζουν απόπτωση σε αυτά τα κύτταρα. Ο μηχανισμός της απόπτωσης είναι αυτό που η καθηγήτρια αποκαλεί “κυτταρική αυτοκτονία” ή αλλιώς η φυσική οδός που ακολουθούν τα κύτταρα προς έναν προγραμματισμένο θάνατο, κατά τη διαδικασία της οποίας το κύτταρο συρρικνώνεται και αποδομείται. Η ερευνητική ομάδα προσπαθεί τώρα να καθορίσει ακριβώς τον τρόπο που η ουσία προκαλεί την απόπτωση των κυττάρων.
Αντιοξειδωτικά οφέλη
Η ρίγανη είναι ένα από τα αρτυματικά (καρυκευτικά) φυτά, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες. Επιβραδύνει τη φθορά των κυττάρων, επιβραδύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο και τη διαδικασία της γήρανσης. Μπορεί, επίσης, να είναι καλύτερη πηγή διαιτητικών αντιοξειδωτικών απ’ ό,τι πολλές άλλες ομάδες τροφίμων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Σε 20 g ρίγανης υπάρχουν 10 mg βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στο σχηματισμό του κολλαγόνου και κρατάει υγιή τα δόντια και τα ούλα. Επίσης, περιέχει 3,6 mg βιταμίνης Ε, που προστατεύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Χρήση

Χρησιμοποιείται ως αφέψημα ή έγχυμα και καταπολεμά την ατονία των εντέρων, διευκολύνει την πέψη και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Επίσης, είναι διουρητικό και εμμηναγωγό. Για το αφέψημα χρησιμοποιούνται οι βλαστοί του φυτού, όταν είναι ανθισμένο, γιατί τότε περιέχει το έλαιο που έχει τη μεγαλύτερη θεραπευτική αξία.
Το «τσάι» από ρίγανη βοηθάει στην υπέρταση και στην αρτηριοσκλήρυνση. Υπό μορφή γαργάρων, χρησιμοποιείται ενάντια σε φλεγμονές και έλκη της στοματικής κοιλότητας και των αμυγδαλών.
Το αιθέριο έλαιο της χρησιμοποιείται εξωτερικά για την καταπολέμηση των ψειρών.
Οι βλαστοί της ρίγανης, ως κατάπλασμα, καταπραΰνουν μώλωπες και πρηξίματα.
Η εισπνοή της σκόνης από ρίγανη προκαλεί φτάρνισμα και βοηθάει στο να καθαρίσει το αναπνευστικό σύστημα και ιδιαιτέρως οι πνεύμονες.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Μόνο οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη οφείλουν να αποφεύγουν τη χρήση του διότι αποτελεί διεγερτικό της μήτρας.
Η χρήση του ριγανέλαιου, πρέπει να γίνεται με προσοχή και μόνο αφού πρώτα αραιωθεί, γιατί αλλιώς μπορεί να ερεθίσει επικίνδυνα το δέρμα και τους βλεννογόνους.

Το διαβάσαμε από το: Το πολύτιμο λάδι ρίγανης ή ριγανέλαιο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/blog-post_7841.html#ixzz3KAXkl8aB

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αιώνια πιστός: Σκύλος διέσχισε 32 χιλιόμετρα μέσα στη ζούγκλα


Σχετικά ...

+11000 Παπούτσια έως -70%
Το Νο1 Ελληνικό eShop Παπουτσιών. Δωρεάν Αποστολή σε Όλη την Ελλάδα!
www.myshoe.gr
Η συγκινητική ιστορία του Αρθούρου, του χαριτωμένου τετράποδου που διέσχισε 32 χιλιόμετρα εξουθενωτικής διαδρομής μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου για να βρει ένα σπιτικό στη Σουηδία (pics)
Μια ομάδα Σουηδών αθλητών βρέθηκαν στο Εκουαδόρ για να λάβουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα extreme sports στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου.
Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, έτσι όπως ήταν βουτηγμένοι στις λάσπες, εξουθενωμένοι και πεινασμένοι, σταμάτησαν για ένα γρήγορο γεύμα.
Τότε, ένας από αυτούς, ο Mikael Lindnord, παρατήρησε με την άκρη του ματιού του  ένα κακομοίρικο αδέσποτο σκυλί να τον κοιτάζει με θλιμμένα μάτια.
Τον λυπήθηκε και του έδωσε να φάει λίγο από την κονσέρβα του. Ένα μόνο μικρό κομματάκι κρέας που όμως αρκετό για να κερδίσει την αφοσίωσή του.  Κάπως έτσι η ομάδα απέκτησε το πέμπτο μέλος της. Και το όνομα αυτού Αρθούρος.

  Είχαν να διανύσουν 32 χιλιόμετρα δύσκολης διαδρομής μέσα στη ζούγκλα, στο πλαίσιο του  Adventure Racing World Championship, και δεν πίστευαν ότι θα καταφέρει να τους ακολουθήσει μέχρι τέλους.
Κι όμως. Ο Αρθούρος κολύμπησε δίπλα τους όταν έκαναν καγιάκ, σύρθηκε σε δύσβατους λόφους και χώθηκε μέσα σε λάσπες όταν έκαναν ορειβασία.

Δεν έφυγε ποτέ από δίπλα τους, ακόμα κι όταν προσπάθησαν να τον διώξουν, ανησυχώντας για τη δική του ασφάλεια.

  Έξι μέρες μετά η ομάδα τερμάτισε με επιτυχία τη αποστολή της, μαζί με τον κατάκοπο Αρθούρο.

  Ο επίμονος σκυλάκος είχε καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην καρδιά του Mikael Lindnord, που δεν μπορούσε να επιστρέψει στη Σουηδία χωρίς να τον πάρει μαζί του.




  Παρέκαμψε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και ακολολούθησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκείμενου να καταφέρει να τον πάρει μαζί του.

'Ήρθα στο Εκουαδόρ για να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αντ' αυτού κέρδισα έναν καινούριο φίλο", δήλωσε χαρούμενος ο Lindnord.




  Πηγή: Daily Mail

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η κλιματική αλλαγή φέρνει (και) σεισμούς!

Η κλιματική αλλαγή φέρνει (και) σεισμούς!

Εντονα σεισμικά φαινόμενα και συνεχείς μετακινήσεις τεκτονικών πλακών σε ολόκληρο τον πλανήτη πυροδοτούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η υπερθέρμανση του πλανήτη, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν πως οι ατμοσφαιρικές διαταραχές δεν προκαλούν μόνο λιώσιμο των πάγων και ερημοποίηση, αλλά επιδρούν και στις γεωλογικές διεργασίες που γίνονται στον φλοιό της Γης, ευνοώντας την εκδήλωση καταστροφικών γεγονότων.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», εξετάζοντας τους γεωλογικούς και γεωμορφολογικούς κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι αλλαγές στο κλίμα μπορεί να διαταράξουν την ευαίσθητη ισορροπία του πλανήτη μας και να προκαλέσουν μια σειρά από γεωλογικές καταστροφές. Πολλοί επιστήμονες είχαν εκφράσει στο παρελθόν την υποψία ότι οι διεργασίες που γίνονται στον φλοιό της Γης, όπως για παράδειγμα η κίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών, συνδέονται με τις κλιματικές συνθήκες.
Στο Λονδίνο, μια ομάδα ειδικών έχει υποστηρίξει ότι τα πετρώματα του φλοιού είναι ευαίσθητα στις διαφοροποιήσεις που παρουσιάζουν ο αέρας, το νερό των ωκεανών και οι πάγοι, με τον καθηγητή του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) Μπιλ Μαγκουάιρ να επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «δεν χρειάζεται να παρουσιαστούν ευρείας κλίμακας αλλαγές στη βιόσφαιρα για να νιώσουμε τον φλοιό να αντιδρά κάτω από τα πόδια μας». 
Πώς η κλιματική αλλαγή επιδρά στις κινήσεις των τεκτονικών πλακών  
Την ίδια στιγμή, ομάδα επιστημόνων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστραλία επιβεβαιώνει το γεγονός, επισημαίνοντας σε έρευνά τους ότι η ενίσχυση των μουσώνων στην Ινδία επιτάχυνε κατά 20% τις κινήσεις της ινδικής πλάκας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 εκατομμυρίων ετών, προκαλώντας αντίστοιχα σεισμικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή συντελείται από τις αυξημένες εκπομπές αερίων και έχει προκαλέσει αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η κλιματική αλλαγή φέρνει (και) σεισμούς! 
Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του UCL υποστήριξαν με βάση μελέτες που διενήργησαν ότι οι μικρές αλλαγές του επιπέδου της στάθμης της θάλασσας μπορεί να επηρεάσουν τη σεισμικότητα στην Ανατολική Ανωφέρεια του Ειρηνικού (Εast Ρacific Rise), που είναι μια από τις πιο γρήγορα εκτεινόμενες τεκτονικές πλάκες του πλανήτη. Οι ειδικοί επικέντρωσαν την έρευνά τους στη λεγόμενη ανατολική μικροπλάκα, η οποία εκτείνεται κάτω από τον ωκεανό στα ανοιχτά των Νησιών του Πάσχα. Επέλεξαν να μελετήσουν την πλάκα αυτή επειδή είναι σχετικά απομονωμένη από γειτονικά ρήγματα και επειδή θα ήταν ευκολότερο να διακρίνουν τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά της εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις τους, από το 1973 και μετά, η έλευση του Ελ Νίνιο κάθε λίγα χρόνια συνδεόταν με μια μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης υποθαλάσσιων σεισμών με μέγεθος από 4 έως 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Οι Άγγλοι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι οι σεισμοί προκαλούνταν από το Ελ Νίνιο επειδή το φαινόμενο αυτό οδηγούσε σε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά μερικά χιλιοστά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση των ρευστών στους πόρους των πετρωμάτων κάτω από τον πυθμένα. Η πίεση αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αρκετή για να εξουδετερώσει τις δυνάμεις της τριβής που συγκρατούν στη θέση τους τις πλάκες των πετρωμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ολίσθηση ρηγμάτων.  
Πρόβλεψη σεισμών 
Η μακροχρόνια αλλαγή του κλίματος έχει τη δυνατότητα να περιστρέψει τις τεκτονικές πλάκες της Γης, όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας (ANU). 
Οι ερευνητές του ANU, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, έχουν παρατηρήσει μια σύνδεση μεταξύ της κίνησης της ινδικής πλάκας κατά τα τελευταία 10.000.000 χρόνια και της εντατικοποίησης των ινδικών μουσώνων.

Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας
Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας
Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι οι μουσώνες αυξάνονται κατά 4 μέτρα κάθε χρόνο, επιταχύνοντας την κίνηση της ινδικής πλάκας κατά 1 εκατοστό τον χρόνο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δρ. Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο από το ANU, επισημαίνοντας πως «η σημασία του ευρήματος αυτού έγκειται στην αναγνώριση, για πρώτη φορά, ότι οι μακροπρόθεσμες κλιματικές αλλαγές έχουν τη δυνατότητα να ενεργούν ως δύναμη και να επηρεάζουν την κίνηση των τεκτονικών πλακών». 
Αυτό που ελπίζουν οι επιστήμονες είναι ότι αυτά τα ευρήματα θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη σεισμών μεγάλης κλίμακας. «Οι σεισμοί συμβαίνουν όταν οι δυνάμεις που κινούν τις πλάκες κατά μήκος των ορίων τους φθάνουν ορισμένα όρια. Για να κατανοήσουμε το σεισμικό δυναμικό των ορίων των πλακών, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε όλους τους πιθανούς παράγοντες που προκάλεσαν αλλαγή στην κίνηση των πλακών κατά το παρελθόν» προσέθεσε ο Δρ. Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να συναγάγουμε ότι η υπερθέρμανση θα επιφέρει μεγαλύτερη συχνότητα ισχυρών σεισμών, καθώς πρόκειται για εξελίξεις που σημειώνονται σε βάθος εκατομμυρίων ετών». 
Νέες δεσμεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής 
Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη φιλοδοξούν να επιλύσουν οι ισχυροί του πλανήτη, μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί δεσμευτική συμφωνία. 
Ως θετικές κρίνονται οι τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ δεσμεύονται να μειώσουν έως το 2025 τα επίπεδα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ 26% και 28%, ενώ αντιστοίχως η Κίνα έθεσε ως στόχο να αρχίσει να μειώνει τις εκπομπές τις ως το 2030, ή και νωρίτερα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη χρήση μη επιβλαβών καυσίμων κατά 20% μέχρι το ίδιο έτος. «Ως οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες, ενεργειακοί καταναλωτές και εκπομπείς αερίων του θερμοκηπίου έχουμε ειδική ευθύνη να ηγηθούμε της παγκόσμιας προσπάθειας ενάντια στην κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας πως «ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε όλες τις μεγάλες οικονομίες να έχουν φιλοδοξίες, όλες οι χώρες, αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες, να εργαστούν, ώστε να φτάσουμε σε μία ισχυρή κλιματική συμφωνία την επόμενη χρονιά».

Η κλιματική αλλαγή φέρνει (και) σεισμούς! 
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, απώτερος στόχος είναι «να επιτύχει μια βαθιά, στο σύνολο της οικονομίας, μείωση της τάξης του 80% μέχρι το 2050». Παράλληλα επισήμανε πως η συγκεκριμένη δράση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Κίνα συναινεί να περιορίσει τις εκπομπές αερίων της και ότι «οι Κινέζοι καλούν σε μια ενεργειακή επανάσταση, η οποία θα περιλαμβάνει ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα εμποδίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση». 
Παράλληλα, η Κίνα συμφώνησε να παρέχει «επιπλέον 800-1.000 GW πυρηνική, αιολική, ηλιακή και άλλου είδους μηδενικής εκπομπής ηλεκτροπαραγωγή μέχρι το 2030, περισσότερο από όλα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με άνθρακα που υπάρχουν σήμερα στην Κίνα». 
Μη ρεαλιστικό σχέδιο 
Ο επικεφαλής της νέας ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ απέρριψε ως μη ρεαλιστικό σχέδιο τους νέους στόχους για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που όρισαν οι ΗΠΑ στο Πεκίνο. 
«Αυτό το μη ρεαλιστικό σχέδιο, που ο πρόεδρος θα παραδώσει στον διάδοχό του, σημαίνει σίγουρα υψηλότερες τιμές ενέργειας και πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας» τόνισε ο Μακόνελ, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κεντάκι. Όπως προαναφέρθηκε, στο Πεκίνο οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων τους κατά 26 με 28% έως το 2025, σε σχέση με το 2005. «Ο ιδεολογικός πόλεμος του προέδρου κατά του άνθρακα θα αυξήσει την πίεση στις οικογένειες της μεσαίας τάξης και στους ανθρακωρύχους που τα βγάζουν πέρα δύσκολα» αντέτεινε ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας. 
Πράσινο Ταμείο 
Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να ενισχύσουν με 3 δισ. δολάρια το ειδικό Πράσινο Κλιματικό Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να βοηθήσουν φτωχότερα, πιο ευάλωτα αναπτυσσόμενα κράτη να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να αναπτύξουν καθαρότερη ενέργεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η κλιματική αλλαγή φέρνει (και) σεισμούς! 
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προσπαθεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια για το ταμείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις αυξανόμενες θερμοκρασίες και τη στάθμη των ωκεανών, καθώς και τα ολοένα πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο άλλος σημαντικός στόχος του ταμείου, το οποίο εδρεύει στη Νότια Κορέα, είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη ενεργειακών πηγών που περιορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση ορυκτών καυσίμων. 
Η προσφορά των ΗΠΑ διπλασιάζει τις έως τώρα εισφορές των άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία με ένα δισεκατομμύριο δολάρια η καθεμία, και οι Ολλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Δανία, Νορβηγία, Μεξικό, Λουξεμβούργο και Τσεχία με χαμηλότερα ποσά.

H θεραπευτική δύναμη του νου - Η λύση είναι μέσα μας


Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τη δύναμη του ανθρώπινου και πάνω στο κατά πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να αυτοθεραπευτεί ή ακόμα και να θεραπεύσει άλλους ανθρώπους.
Τέτοια θέματα η σύγχρονη επιστήμη τα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό καθώς δεν μπορεί να «δει» μια ξεκάθαρη αλληλεπίδραση νου-σώματος.
Τον τελευταίο καιρό όμως, πληθαίνουν οι περιπτώσεις επιστημόνων που ενισχύουν με τις θεωρίες τους αλλά και με πειραματικά δεδομένα την πεποίθηση ότι, η δύναμη του νου είναι τόση ώστε μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ανθρώπινη υγεία.
Μια τέτοια περίπτωση είναι του χημικού David Hamilton, ο οποίος εργάζονταν για πολλά χρόνια σε μία φαρμακευτική εταιρεία, προσπαθώντας να συνθέσει φαρμακευτικές ουσίες προκαλώντας μετατροπές στη μοριακή δομή διάφορων φυσικών ουσιών. Με άλλα λόγια προσπαθούσε να «βελτιώσει» το έργο της φύσης.
Όμως μέσα απ’ τη δουλειά του ο κ. Hamilton άρχισε να συνειδητοποιεί ότι αυτή η προσέγγιση της δεν είναι απαραίτητα και η πιο σωστή. Ο ίδιος βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στη διαπίστωση του γνωστού στους επιστήμονες σαν φαινόμενο “placebo”, το οποίο προκύπτει όταν οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ένα φάρμακο πάνω στο οποίο πειραματίζονται κάνει όντως τη δουλειά για την οποία προορίζεται.
Στα πλαίσια αυτών των πειραμάτων το φάρμακο δοκιμάζεται σε κάποιους ασθενείς, ενώ παράλληλα σε κάποιους άλλους ασθενείς δίνεται κάποια ουσία που δεν έχει καμία σχέση με τη φαρμακευτική ουσία που δοκιμάζεται (π.χ. ζάχαρη).
Ο Hamilton λοιπόν παρατήρησε ότι, στα στατιστικά δεδομένα τέτοιων πειραμάτων υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών (κυμαίνονταν από 30% έως 90%) που ανάρρωνε παρόλο που έπαιρναν την ουσία “placebo” (τη ζαχαρίτσα τους δηλαδή). Άρα ο ίδιος ασθενής προκαλούσε την ίασή του !!! Πώς; Απλά αλλάζοντας τη νοητική του στάση και βλέποντας τα πάντα πιο αισιόδοξα και ελπιδοφόρα.
Αυτή η διαπίστωση έκανε τον κ. Hamilton να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αρχίσει την έρευνα και τις επαφές του με την εναλλακτική θεραπευτική, διάφορους πνευματικούς δάσκαλους ή ανθρώπους που θεράπευαν μέσω της πίστης ή με άλλες μεθόδους που διέφεραν πολύ από αυτές τις κατεστημένης επιστήμης.
Τελικά ο Hamilton έφτασε να διοργανώσει μια τεράστια συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων στο στάδιο Hampden της Γλασκόβης, που πίστευαν στη δύναμη της θετικής σκέψης ή ήθελαν να την γνωρίσουν. Επιπλέον, το σύνολο της εμπειρίας του έχει ήδη αρχίσει να το καταγράφει σε ένα βιβλίο με τίτλο “It’s The Thought That Counts” («Η Σκέψη είναι που μετράει»), το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2005 απ’ τις εκδόσεις “Hamilton Press”.
Το σπουδαίο στην όλη προσπάθεια του Hamilton είναι ότι υποστηρίζει την πεποίθησή του για την άμεση σχέση νοητικής λειτουργίας και σωματικής υγείας με πλήθος επιχειρημάτων που έχουν προκύψει από την επιστημονική έρευνα. Μάλιστα, στην προσπάθειά του αυτή, έρχονται να συμβάλλουν και άλλοι σύγχρονοι επιστήμονες που και αυτοί έχουν να παρουσιάσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό στοιχείων προς το ίδιο συμπέρασμα.
Ο Hamilton υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 500 επιστημονικές εργασίες που αποδεικνύουν ότι το συναίσθημα, η σκέψη και η πίστη σχετίζονται άμεσα με τη σωματική υγεία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι πολλά στοιχεία συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι το αίσθημα ευτυχίας, αισιοδοξίας και η καλλιέργεια θετικών σκέψεων μπορεί στην ουσία να αλλάξει το ανθρώπινο DNA ! Αν και το 99, 9% των γονιδίων είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, η νοητική μας στάση μπορεί να καθορίσει ποια από αυτά θα ενεργοποιηθούν και ποια όχι, κάνοντας έτσι τη διαφορά!
Στο ίδιο συμπέρασμα με τον Hamilton έχει φτάσει και ο Eric Kandel, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής του 2000, ο οποίος διαπίστωσε ότι κάποια γονίδια ενεργοποιούνται και κάποια όχι σε σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον που κινείται ένας άνθρωπος.
Με βάση αυτά τα δεδομένα έχει τελευταία δημιουργηθεί ένας νέος κλάδος της Ιατρικής που ονομάζεται «Ψυχο-νευρο-ανοσολογία», η οποία μελετάει τα αποτελέσματα της σκέψης στη βιοχημεία του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία συνδέεται άμεσα με τη δομή και τη λειτουργία του DNA μας.
Τελικά, όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η επιστήμη φτάνει με αργά αλλά σταθερά βήματα στο συμπέρασμα ότι «Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», κάτι που τόνιζαν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι φιλόσοφοι όλων των πολιτισμών.

Θεωρία επιστήμονα στο Συνέδριο Αμερικανικής Φυσικής: Η αρχαία ζωή στον Άρη αφανίστηκε από πυρηνική επίθεση



Εάν σχεδιάζετε να πάτε στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας στο Ιλινόις, ίσως να σας περιμένει μία μικρή έκπληξη με την τελική ομιλία της ημέρας.
Ο φυσικός πλάσματος Δρ John Brandenburg θα παρουσιάσει τη θεωρία του ότι ένας αρχαίος πολιτισμός στον Άρη αφανίστηκε από πυρηνική επίθεση από μια άλλη εξωγήινη φυλή.
Στην παράξενη θεωρία του, ο καθηγητής θα μας πει ότι αρχαίοι Αρειανοί γνωστή ως Cydonians αφανίστηκαν στην επίθεση - και τα αποδεικτικά στοιχεία της γενοκτονίας μπορούμε να τα δούμε ακόμα και σήμερα.
Από το 2011, ο επιστήμονας εκφράζει την θεωρία του ότι το κόκκινο χρώμα στον Άρη θα μπορούσε να οφείλεται σε θερμοπυρηνική έκρηξη.
Η επιφάνεια του Άρη καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα ραδιενεργών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων ουρανίου, θορίου και ραδιενεργού καλίου - και αυτό το μοτίβο ακτινοβολεί από ένα θερμό σημείο στον Άρη», είπε Fox News εκείνη την εποχή.«Μια πυρηνική έκρηξη θα μπορούσε να έχει αφήσει συντρίμμια σε όλο τον πλανήτη».
Αλλά από τότε έχει προχωρήσει τη θεωρία του στο επίπεδο που ο ίδιος πλέον δεν πιστεύει ότι ήταν μία φυσική έκρηξη - αλλά μάλλον αυτό που σχεδίασε μια έξυπνη φυλή εξωγήινων.
Σύμφωνα με τον ίδιο
Το συμπέρασμα της τελευταίας θεωρίας του λέει ότι τα πυρηνικά ισότοπα στην ατμόσφαιρα του Άρη μοιάζουν με δοκιμές από βόμβα υδρογόνου και μπορεί πραγματικά να οφείλονται στον αφανισμό του πολιτισμού από μια πυρηνική επίθεση από το διάστημα. Ο Άρης ήταν κάποτε σαν τη Γη ακόμα και στο κλίμα του, είχε χλωρίδα και πανίδα, καθώς και μορφές ευφυής ζωής, που ήταν περίπου τόσο προηγμένες όσο των αρχαίων Αιγυπτίων στη Γη. Αυτό βασίζεται στην ανάλυση του από τις δύο περιοχές, η μία είναι της Κυδωνίας, όπου βρέθηκε το περίφημο «πρόσωπο στον Άρη» - και αργότερα απαξιώθηκε. Αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι ένα τεχνούργημα από μία αρχαία φυλή εξωγήινων. Δύο υποτιθέμενες πυρηνικές εκρήξεις αφάνισαν τον πολιτισμό στην Κυδωνία,  και μία άλλη, μικρότερη κατέστρεψε έναν πολιτισμό σε μια περιοχή που ονομάζεται Γαλαξίας-Χάος. Η θεωρία του θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει το παράδοξο Fermi - δηλαδή γιατί, αν το σύμπαν είναι άφθονο με ζωή, δεν έχουμε ακούσει τίποτα από κανέναν ακόμα.
Προειδοποιεί, επίσης ότι πρέπει να είμαστε φοβισμένοι από μια επίθεση στον πλανήτη μας, και θα πρέπει να ξεκινήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη για να ξέρουμε με τι είμαστε αντιμέτωποι.
Ερευνητικά κέντρα εντόπισαν την «υψηλή συγκέντρωση» του Xenon-129 στην ατμόσφαιρα του Άρη, ακόμα και το ουράνιο, και το θόριο, στην επιφάνεια του πλανήτη, εντοπίστηκαν από το Mars Odyssey της NASA.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη επισημάνει ότι η εμφάνιση των στοιχείων αυτών δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι φυσικά στοιχεία που βρίσκονται παντού. Αλλά ο καθηγητής είναι ανένδοτος ότι πρόκειται για τα απομεινάρια δύο πυρηνικών εκρήξεων στην επιφάνεια.
Τα στοιχεία που θα θέσει στην ομιλία του είναι «Αποδεικτικά στοιχεία τεράστιων Θερμοπυρηνικών εκρήξεων στον Άρη κατά το παρελθόν, η υπόθεση της Κυδωνίας, και το παράδοξο του Fermi».
Ο εμπειρογνώμονας UFO Nigel Watson, συγγραφέας του εγχειριδίου Haynes UFO είπε ότι ο καθηγητής δεν είναι ο πρώτος που προτείνει ότι ο πλανήτης Άρης  «δολοφονήθηκε» από πυρηνικές εκρήξεις.
«Αυτές οι ιστορίες και πολλές παραλλαγές από αυτά που παρουσιάζει είναι μια άποψη ότι το ηλιακό μας σύστημα ήταν το σπίτι πολλών πυρηνικών μαχών που μαίνονταν μεταξύ εξωγήινων επισκεπτών και των εποίκων. Πολλά από τα στοιχεία που έχει είναι από ερμηνεία αρχαίων κειμένων. Αν και η θεωρία του βρίσκει πιο στέρεο έδαφος από τις υπόλοιπες, εξακολουθεί να ανέρχεται σε ελλιπής και αβάσιμη και βασίζεται στο σημερινό επίπεδο ευαισθητοποίησης από τη δύναμη των πυρηνικών όπλων και τον φόβο μας για κακή χρήση τους.
Είναι μια προειδοποίηση ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και με το δικό μας πλανήτη, και υπογραμμίζει την πεποίθηση πολλών επιστημόνων που δεν έχουν εντοπιστεί ευφυής ζωή αλλού στο σύμπαν, ότι θα εξαφανιστούμε μέσω καταστροφής ή αυτοκαταστροφής.

Αυτάρκες νοικοκυριό...Για να επιβιώσουμε στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ


Η επιβίωση μετά από γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να απομακρυνθούμε από τα σπίτια μας προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις, που δεν τις έχω.
Για να επιβιώσουμε όμως στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ,  χρειάζονται γνώσεις που όλοι και όλες μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουμε.
Τι γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και κατάφεραν να επιβιώσουν σε καιρό πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μόνοι μας;  Πως “έτρεχαν” τα σπίτια τους οι παλιές νοικοκυρές, τότε που δεν υπήρχαν μισθοί, ασφάλιση και συντάξεις και που μόνο η καλή διαχείριση των πόρων έφερνε την ευημερία;
Αυτή είναι η λίστα που έχω καταλήξει, δοκιμάσει και πιστεύω ότι λειτουργεί άψογα.
Πρέπει λοιπόν να μπορούμε τουλάχιστον…

  • Να φτιάχνουμε προζύμι και ψωμί.
  • Να αναγνωρίζουμε και να μαζεύουμε χόρτα.
  • Να ανοίγουμε φύλλο. Σκέτες αλευρόπιτες, χορτόπιτες με κάθε είδους χόρτο που μπορεί να φαγωθεί, μακαρονόπιτες και πίτες-με-ότι-να΄ναι, θα χορτάσουν πολλά στόματα.
  • Να φτιάχνουμε τραχανά και χυλοπίτες. Σε τέτοιες ποσότητες που να μας βγάζουν ένα έτος. Ο τραχανάς και το σπασμένο σιτάρι μπορούν να αντικαταστήσουν το ρύζι μια χαρά, οι χυλοπίτες τα μακαρόνια.
  • Να μαγειρεύουμε με ελάχιστα υλικά και να ανακυκλώνουμε τα περισσεύματα. Για παράδειγμα, μια μπριζόλα και μερικές πατάτες μας κάνουν μια κατσαρόλα γιαχνί για τέσσερις-πέντε νοματαίους. “Αυγατίστε” τη σάλτσα που θα μείνει για να χρησιμοποιηθεί για μακαρόνια ή ρύζι.  Μειώστε την πρωτείνη και αυξήστε τους υδατάνθρακες και τα λαχανικά. Κρατάτε κόκαλα για ζωμούς. Ψάξτε για συνταγές για εύκολα γλυκά χωρίς βούτυρο και ακριβά υλικά. Ψάξτε για “συνταγές του πολέμου”, ελληνικές και μη. Αχρείαστες να είναι, αν δεν είναι όμως, θα σας σώσουν.
  • Να ξέρουμε πως να κονσερβοποιούμε κάθε τροφή, να παστώνουμε και να “καπνίζουμε” κρέατα και ψάρια. Όταν δεν θα έχουμε ρεύμα, ο καταψύκτης θα είναι εντελώς άχρηστη συσκευή. Τα παραπάνω, αν συνδυαστούν με ένα μικρό λαχανόκηπο, θα σώσουν την οικογένειά μας από την πείνα.
  •  Να χρησιμοποιούμε σωστά μια απλή (όχι ενεργειακή που προϋποθέτει ηλεκτρισμό) σόμπα.
  • Να ανάβουμε σωστά και να μαγειρεύουμε σε φούρνο με ξύλα.
  • Να φτιάχνουμε αλισίβα και τα δικά μας σαπούνια και απορρυπαντικά.
  • Να φτιάχνουμε κεριά. Θα μας φωτίσουν τα βράδια και θα χρησιμοποιηθούν σαν προσανάμματα.
  • Να ξέρουμε πως πλένουμε στο χέρι τα ρούχα μας.
  • Να είμαστε ικανοί να ράβουμε μόνοι τα ρούχα μας. Κρατήστε έτοιμα πατρόν που βρίσκετε σε περιοδικά από τώρα, για ρούχα που ράβονται απλά, σας ταιριάζουν και φοριούνται όλες τις εποχές. Ένα αμάνικο απλό φόρεμα θα φορεθεί το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα με μια μακρυμάνικη μπλούζα από μέσα.
  • Να ξέρουμε να πλέκουμε ζεστά ρούχα.
  • Να καθαρίζουμε πουλερικά και κυνήγι.
  • Να γνωρίζουμε τα βασικά θεραπευτικά βότανα, πότε και πως συλλέγονται και πως χρησιμοποιούνται για κάθε πάθηση. Καλύτερα, να τα καλλιεργούμε μόνοι μας, ακόμα και σε γλάστρες.
  • Να γνωρίζουμε τον κύκλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας λαχανικών, από το στάδιο του σπορείου μέχρι τη συγκομιδή και την αποθήκευση νέων σπόρων.
Καλό είναι, τώρα που ακόμα προλαβαίνουμε, να προμηθευτούμε συσκευές που δεν απαιτούν ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν καθώς και τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των παραπάνω. Σίδερα κάρβουνου (σοβαρολογώ, δοκίμασα της γιαγιάς μου -ένα βαρύ για τα χοντρά ρούχα κι ένα ελαφρύτερο για τα ευαίσθητα), λάμπες λαδιού, εργαλεία χειρός, κερί σε ικανοποιητικές ποσότητες (από συνεταιρισμούς γιατί είναι φθηνό) για φωτισμό και φάρμακα, φυτίλια, μπλέντερ χειρός, πλάστες, γουδιά, σκάφες, κόσκινα για αλεύρι και τραχανά καθώς και βασικό εξοπλισμό για κυνήγι και ψάρεμα και ένα πολύ μεγάλο δοχείο για συλλογή βρόχινου νερού. Μια παλιά ραπτομηχανή ή ένα καλό σετ ραπτικής, μαλλί, φερμουάρ, κουμπιά και προμήθειες υφασμάτων. Στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει κατάστημα που πουλάει μια χαρά υφάσματα με ένα ευρώ το μέτρο. Με λίγα ευρώ, θα μπορείτε να ράψετε για την οικογένειά σας και για το σπίτι σας ότι θα χρειαστείτε τα επόμενα χρόνια.
Στην αποθήκη μας, θα πρέπει να έχουμε καυστική ποτάσα ή σόδα, μαγειρική σόδα με το κιλό για άπειρες χρήσεις, βόρακα, αιθέρια έλαια, αλεύρι (ή ακόμα καλύτερα ένα χειροκίνητο μύλο και σιτάρι σε σακιά που λήγει μετά από είκοσι χρόνια), μέλι, ζάχαρη, αλάτι, λάδι, βάζα και καπάκια για κονσέρβες. Και σπόρους για όσους έχουν ένα κομμάτι γης. Κι αν δεν έχετε, μπορείτε να φυτέψετε σχεδόν τα πάντα σε γλάστρες, στο μπαλκόνι ή την ταράτσα. Όρεξη να υπάρχει.
Τα είδη υγιεινής μιας χρήσης των βρεφών και των γυναικών  μπορούν να αντικατασταθούν από τώρα με υφασμάτινα που πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται. Προμηθευτείτε, όσο ακόμα υπάρχουν, αρκετά θερμόμετρα υδράργυρου.
Πιστεύω ότι δε χρειάζεται μια φορτωμένη αποθήκη με αποθέματα που πρόκειται να λήξουν ή να εξαντληθούν. Χρειάζεται να έχουμε μια σοβαρή ποσότητα από τη «βάση» που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε όχι μόνο για ένα ή δύο χρόνια, αλλά ακόμα και αν η ζωή μετά το κραχ δεν επανέλθει ποτέ στα «συνηθισμένα» επίπεδα.  Στέγη, θέρμανση, τροφή, ρουχισμός και φάρμακα είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.
Άλλωστε, πολλά από τα παραπάνω θα μας ωφελήσουν σε καιρούς που το χρήμα δε θα έχει αξία, η ανταλλαγή και η προσφορά όμως γνώσεων, σπόρων, φαρμάκων και ρούχων θα έχουν αξία ανεκτίμητη.

Το διαβάσαμε από το: Αυτάρκες νοικοκυριό...Για να επιβιώσουμε στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/blog-post_8277.html#ixzz3JyXGAMFM