Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τι αποκαλύπτουν τα χρώματα για τα προβλήματα σας!


Τα χρώματα μαρτυρούν την διάθεση και την ψυχολογία μας. Πολλές φορές αναδεικνύουν ακόμη και προβλήματα που πιθανόν να αγνοούμε. Ένα έντονο και ζωηρό κόκκινο μας δημιουργεί την αίσθηση της ελευθερίας, της ζωτικότητας. Το απέραντο γαλάζιο του ουρανού την αίσθηση της ηρεμίας και της γαλήνης.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία, τη βελτίωση της διάθεσης και την προσωπική ανάπτυξη. Από την άλλη, οι ειδικοί της χρωματοθεραπείας επισημαίνουν ότι τα χρώματα του περιβάλλοντος χώρου σου είναι ιδιαίτερα «ομιλητικά», καθώς μπορούν να ερμηνεύσουν τα σήματα, που το σύμπαν στέλνει για τα προβλήματά σου.
Οι ειδικοί στην ψυχολογία των χρωμάτων, μάλιστα, είναι κατηγορηματικοί ότι η συναισθηματική κατάστασή σου μπορεί να κριθεί με βάση τα χρώματα που κυριαρχούν στην καθημερινή σου ζωή.
Κάθε χρώμα λοιπόν γύρω σου ακτινοβολεί μια ορισμένη ενέργεια, η οποία σου δείχνει πως πρέπει να αλλάξεις τη ζωή σου και προς τα πού να κατευθύνεις την ενέργειά σου.
Κοίταξε λοιπόν γύρω σου και δες ποιο χρώμα κυριαρχεί στη ζωή σου.
Αν το κίτρινο χρώμα είναι κυρίαρχο, αυτό σημαίνει ότι έχεις ανάγκη από περισσότερες κοινωνικές επαφές.
Συνήθως, αν το βλέπεις συχνά γύρω σου, είσαι υπεύθυνος στο επάγγελμά σου, αλλά πολλές φορές βιώνεις μια ανεξήγητη αίσθηση ενοχής. Το κίτρινο σηματοδοτεί επίσης μελλοντικά προβλήματα με το πεπτικό σύστημα, έτσι σε συμβουλεύω να πας για ένα τσεκ-απ, ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα στο στομάχι.
Αν το μπλε χρώμα κυριαρχεί στη ζωή σου, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην αφιερώνεις στον εαυτό σου αρκετό χρόνο για να έρθει σε επαφή με το πιο πνευματικό κομμάτι σου. Προφανώς είσαι οπαδός του υλισμού, καταναλώνεσαι σε υλικά πράγματα ή ενδίδεις σε εθισμούς, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα. Το μπλε επισημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξετάσεις τις αξίες σου και ίσως να πρέπει να περάσεις λίγο περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου. Δώσε σημασία στις πνευματικές και ψυχικές σου ανάγκες!
Εάν πάλι βλέπεις συχνά το λευκό χρώμα γύρω σου, δείχνει ότι είσαι ευχαριστημένος με την παρούσα φάση της ζωής σου. Το λευκό αποκαλύπτει την αρμονία, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη σε μια ικανοποιητική καθημερινή ρουτίνα.
Το μαύρο χρώμα συνδέεται με τη θλίψη, τη στενοχώρια, την κατάθλιψη και είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να κάνεις μια ριζική αλλαγή στη ζωή σου. Ίσως χρειάζεσαι ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα ώστε να απαλλαγείς απ' όλα αυτά που σε κάνουν δυστυχισμένο. Πρέπει να συνδιαλλαχθείς με τους κρυμμένους φόβους σου και να συνεχίσεις προς τα εμπρός.
Το πράσινο χρώμα στην καθημερινή ζωή σου, δείχνει ότι έχεις συναισθηματική αστάθεια. Εάν βλέπεις συχνά αυτό το χρώμα γύρω σου, θα πρέπει να προσπαθήσεις να εξισορροπήσεις την ενέργειά σου και να φροντίσεις να γίνεις ίσως λίγο πιο ανεξάρτητος από τους άλλους.
Ελπίζω να σκεφτείς παραπάνω αυτές τις ενδείξεις, σχετικά με τις έννοιες των χρωμάτων που σε περικλείουν Επιπλέον, ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα σε εμπνεύσει να περιβάλλεις τον εαυτό σου με μια απόχρωση που θα είναι σε τέλεια αντιστοιχία με τις κοσμικές προθέσεις σου.