Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο μέλλον ή στο παρελθόν μέσα από διαπερατές σκουληκότρυπες στο διάστημα;


Στη Φυσική, μια σκουληκότρυπα είναι μια υποθετική τοπολογική ιδιότητα του χωρόχρονου που σχηματίζει ένα τούνελ που συνδέει δύο απομακρυσμένα σημεία του. Θα μπορούσε να αποτελεί ένα «κόψιμο δρόμου» διαμέσω του χωρόχρονου.
Επιστημονική φαντασία ή υπαρκτή πιθανότητα;
Η ιδέα της κατασκευής μιας μηχανής που θα ταξιδεύει στο χρόνο έχει αποτελέσει το σενάριο πολλών ιστοριών επιστημονικής φαντασίας.
Σύμφωνα όμως με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία εξηγεί πώς λειτουργεί η βαρύτητα στο σύμπαν, ίσως τελικά να μην είναι μια αόριστη φαντασία το πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience. Το ταξίδι στο παρελθόν όμως είναι λιγότερο κατανοητό.

Ωστόσο, ο αστροφυσικός Eric W. Davis, από το Διεθνές Ινστιτούτο Εξελιγμένων Ερευνών EarthTech στο Όστιν, ισχυρίζεται ότι ακόμη κι αυτό είναι πιθανό.
Το μόνο που χρειάζεται, λέει «είναι μια σκουληκότρυπα, που είναι ένα θεωρητικό πέρασμα μέσα στο χωρο-χρόνο, που προβλέπεται από τη σχετικότητα».
«Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο μέλλον ή στο παρελθόν μέσα από διαπερατές σκουληκότρυπες στο διάστημα» είπε στο LiveScience.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου