Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Time: Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες φωτογραφίες του 2014



Το βασικό κριτήριο δεν είναι η αισθητική απόλαυση που προσφέρουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, ούτε και η καλλιτεχνική τους διάσταση –τουλάχιστον, δεν είναι το πρωταρχικό.
Το ζητούμενο για τους υπεύθυνους του Time ήταν να αποτυπώσουν, μέσω των φωτογραφιών, τα βασικά ζητήματα που καθόρισαν/συγκλόνισαν/ευαισθητοποίησαν τον κόσμο μέσα στη χρονιά.
Οι μάχες στο Κίεβο, οι αναταραχές στο Φέργκιουσον, η περιβόητη selfie στα Όσκαρ, η εξάπλωση του ιού Έμπολα, οι παράτυποι μετανάστες, οι φονικές συγκρούσεις στη Γάζα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη ήταν κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα του πλανήτη που αποτυπώθηκαν στον φακό των φωτογράφων του πρακτορείου και τώρα, απαλλαγμένα από την άμεση φόρτιση των στιγμών που τα γέννησαν, λειτουργούν σαν ενθυμήματα ενός κόσμου που μεταβάλλεται με σκληρό τρόπο.
Blue Sky Days
APTOPIX Russia Hailstorm Deaths
A man carries a child as another lies dead after two explosions on a beach in Gaza.
Crash Malaysian airways uvraine
5
Medical staff carry James Dorbor, 8, suspected of having Ebola, into a treatment facility in Monrovia, Liberia.
A man backs away as law enforcement officials close in on him and eventually detain him during protests over the death of Michael Brown, an unarmed black teenager killed by a police officer, in Ferguson, Mo.
Italian navy rescue asylum seekers
Ukraine Protests
Image posted by Oscars show host Degeneres on her Twitter account shows movie stars posing for a picture taken by Cooper at 86th Academy Awards in Hollywood, California
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου