Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Μυστική «Περιοχή 51»: μύθοι και λίγες αλήθειες


Γιατί η Χίλαρι Κλίντον έβαλε ξανά το θέμα στον προεκλογικό αγώνα


Μυστική «Περιοχή 51»: μύθοι και λίγες αλήθειες


Το πιο καλά κρυμμένο στρατιωτικό μυστικό των ΗΠΑ, η διαβόητη «Περιοχή 51», επιβεβαιώνει αυτό που συμβαίνει με όλους τους μεγάλους μύθους: όσα περισσότερα φαίνεται να μαθαίνες για αυτήν, τόσα λιγότερα γνωρίζεις

Για δεκαετίες κανείς δεν γνώριζε και δεν μιλούσε για αυτήν επίσημα. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε στον εναέριο χώρο πάνω της, ενώ τα πάντα γύρω από αυτήν καλύπτονταν με την υψηλότερη διαβάθμιση μυστικότητας σε όλες τις ΗΠΑ. Θεωρίες συνωμοσίας, εξωγήινοι και κατάσκοποι, υπερεξελιγμένα αεροπλάνα, φανταστικά οπλικά συστήματα αλλά και μυστικές πυρηνικές δοκιμές μαζί με καλά κρυμμένα μυστικά και απίθανες διαδόσεις πέραν κάθε φαντασίας. Αυτά και πολλά περισσότερα θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ένα απομονωμένο κομμάτι γης των ΗΠΑ, την περιβόητη Area 51, η οποία μόλις πριν λίγες ημέρες επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την δήλωση της Χίλαρι Κλίντον ότι θα αν εκλεγεί Πρόεδρος θα ανοίξει διάπλατα τις πύλες στο πιο καλά κρυμμένο μυστικό των ΗΠΑ.

Η «Περιοχή 51» είναι το όνομα μιας στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία του χάνονται στα βάθη των συρταριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η πιο προφανής εξήγηση είχε να κάνει με την λειτουργία αυτού του χώρου ως βάσης εξέλιξης και δοκιμών των πιο πειραματικών και παράξενων σχεδίων της αμερικάνικης αεροπορίας.

Τα διασταυρωμένα ιστορικά στοιχεία κάνουν λόγο ότι η περιοχή ξεκίνησε την λειτουργία της λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την κατασκευή ειδικών αεροσκαφών για κατασκοπευτικές αποστολές πάνω από την Ρωσία. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε πολύ προσεκτικά, ενώ για πολλά χρόνια οι χαρτογράφοι δεν την συμπεριελάμβαναν σε κανέναν χάρτη.

Για την ολοκλήρωση της το 1947 λέγεται ότι δαπανήθηκε το αστρονομικό ποσό για την εποχή του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ενώ μέσα στις επόμενες δεκαετίες και κάτω από πλήρη μυστικότητα εκεί ετοιμάστηκαν τα πιο προηγμένα αεροπλάνα των Αμερικανών -μεταξύ τους τα U-2, F-111, F117, B-1, B-2- και δοκιμάστηκαν πολλά άλλα τα οποία δεν έφθασαν ποτέ στο στάδιο της παραγωγής.



Στα σύνορα με τη βάση βρίσκεται η αποξηραμένη λίμνη Γκρουμ. Στα δυτικά βρίσκεται η NTS, ενώ σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βόρεια της βάσης βρίσκεται η πόλη Ρέιτσελ της Νεβάδα. Η βάση καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος της τεράστιας έκτασης των 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελείται από ένα υπόστεγο, ένα φυλάκιο, μερικές δορυφορικές κεραίες, κάποιους κοιτώνες, μία μικρή αίθουσα, γραφεία, δρόμους και καταφύγια. Τα απολύτως ελάχιστα δηλαδή για ένα τόσο μεγάλης σημασίας χώρο έρευνας και εξέλιξης αεροσκαφών, κάτι που και αυτό συντείνει στην δημιουργία του μύθου της Area 51. 



> Η μεγάλη μυστικότητα γύρω από την περιοχή δεν άργησε να οδηγήσει στο χτίσιμο μιας παγκόσμιας παραφιλολογία γύρω από το τι πραγματικά συμβαίνει στα ενδότερα αυτής της μυστικής βάσης. Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτέλεσαν βασικό συστατικό της ύπαρξης της Περιοχής 51 όλες αυτές τις δεκαετίες της λειτουργίας της, καθώς από την αρχή συνδέθηκε με τα UFO και κάθε είδους διαδόσεις και εικασίες περί επαφών των Αμερικανών με εξωγήινους και συνεργασία μαζί τους για την εξέλιξη νέων οπλικών συστημάτων. Η αρχή έγινε με την υπόθεση του Ρόσγουελ όπου σύμφωνα με τις δοξασίες συνετρίβη ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, τα συντρίμμια του οποίου και το σώμα ενός εξωγήινου μεταφέρθηκαν στην Περιοχή 51 για εξέταση και μελέτη.



Από εκεί και μετά τα πράγματα κυριολεκτικά ξέφυγαν με τους φανατικούς των θεωριών για τους εξωγήινους να θεωρούν πλέον την Περιοχή 51 ως το κέντρο της δραστηριότητας των UFO πάνω στον πλανήτη. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι τους καλούν να προσγειωθούν στην συγκεκριμένη περιοχή έτσι ώστε να αντιγράψουν τα αεροσκάφη τους και να μάθουν πολλά από τα μυστικά τους σχετικά με απίστευτης τεχνολογίας οπλικά συστήματα από το μακρινό μέλλον. Ακόμα και σήμερα οι υποστηρικτές αυτών των θεωριών κάνουν λόγο για την ύπαρξη κρυφών υπόστεγων ή στοών μέσα στα οποία κρύβονται αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής τις οποίες οι Αμερικανοί κρατούν κρυφές για να τις αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος.

Στο μυστήριο συνέτειναν πολλές μικρές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πτήση στον αεροδιάδρομο που την διασχίζει ενώ έχουν ακουστεί φοβερές και τρομερές ιστορίες για την φύλαξή της από ειδικές μονάδες με ελευθερία στο να πυροβολούν όποιον προσπαθήσει να εισβάλει παράνομα εντός της απαγορευμένης ζώνης.  Όλοι όσοι εργάζονται στην Περιοχή 51, είτε είναι στρατιωτικοί είτε πολίτες, υποχρεούνται να υπογράψουν όρκο, με τον οποίο δεσμεύονται ότι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τίποτα. Τα κτήρια στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν παράθυρα και έτσι κανείς από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να δει και δεν γνωρίζει τίποτα πέραν των καθηκόντων του εντός της βάσης.



Το μυστήριο για την συγκεκριμένη περιοχή και το ενδιαφέρον των διαφόρων UFO-λόγων παρέμεινε αμείωτο καθώς συνέχεια έρχονταν στην επιφάνεια όλο και πιο «απτές» αποδείξεις ότι κάτι αληθινά σοβαρό συνέβαινε στις εγκαταστάσεις τους. Η αύρα και η έντονη έλξη για την περιοχή πέρασε μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέχρι βιβλία και σελίδες επί σελίδων σε επιστημονικά ή επιστημονικοφανή περιοδικά κάθε είδους. Ενώ δεν έλειψαν και «μαρτυρίες» από ανθρώπους που εργάστηκαν μέσα στην βάση, όπως ο Μπόιντ Μπούσμαν, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει το 2014 δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι υπάρχουν πραγματικοί εξωγήινοι μέσα σε εργαστήρια στην Area 51, τους οποίους μελετούν ειδικοί επιστήμονες.



Όλα αυτά τα 70 χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπάθησε να κρατήσει όσο γίνεται πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας της διαβόητη Περιοχή 51. Η πρώτη επίσημη παραδοχή της ύπαρξής της έγινε από την κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον τον Σεπτέμβριο του 1995, όταν ένα Διάταγμα απάλλασσε την περιοχή από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που βρίσκονταν σε ισχύ σε όλη την χώρα. Κάτι που επιβεβαίωνε και τους ισχυρισμούς αρκετών για πυρηνικές δοκιμές στην ευρύτερη περιοχή και την μεγάλη μόλυνσή του χώρου από την ταφή πυρηνικών αποβλήτων και τοξικών ουσιών, στοιχείο που μπορεί να δικαιολογήσει την αυστηρή διατήρηση της απαγόρευσης εισόδου σε αυτήν.

 Η επόμενη σημαντική εξέλιξη για την αποκάλυψη όσων συνέβαιναν στην περιοχή έγινε τον Ιούλιο του 2013, όταν η CIA υποχρεώθηκε να αποδεχθεί και αυτή την ύπαρξή της και παράλληλα να δώσει στην δημοσιότητα αρκετά από τα έγγραφα που σχετίζονταν με αυτήν.



Το νέο επεισόδιο γύρω από την Περιοχή 51 ξεκίνησε σε πρόσφατη συνέντευξη της με την Χίλαρι Κλίντον σε αμερικάνικο τηλεοπτικό σόου όπου δήλωσε ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να αποκαλύψει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό για την συγκεκριμένη βάση αλλά και όλα όσα γνωρίζει η κυβέρνηση για την ύπαρξη ή όχι των εξωγήινων. Μία διαβεβαίωση που το μόνο που έκανε όπως φαίνεται είναι να συγκεντρώσει ξανά τα βλέμματα πάνω στην Περιοχή 51. Και αν μη τι άλλο να προσθέσει λίγη ακόμη αίγλη στον αμείωτο όλες αυτές τις δεκαετίες μύθο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου