Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Οι μπαταρίες που φορτίζουν σε 30 δευτερόλεπτα



Η αναμονή για να φορτίσεις μια μπαταρία ίσως είναι το δεύτερο χειρότερο πράγμα μετά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας που δεν είναι παραπάνω από μια μέρα για τα σύγχρονα smartphones. Αλλά αυτό έρχεται να αλλάξει καθώς ο Shawn West κατάφερε να δημιουργήσει μια μπαταρία που φορτίζει σε 26 δευτερόλεπτα.
O West δημιούργησε μια μπαταρία η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τις ΑΑ, ΑΑΑ, C και D μεγέθους μπαταρίες με αντίστοιχες οι οποίες φορτίζουν πολύ γρήγορα. Επιπλέον αναφέρει ότι η τεχνολογία είναι κατάλληλη και για τις μπαταρίες κινητών.
Η διαφορά είναι ότι ενώ οι κανονικές μπαταρίες βασίζονται στα χημικά για την αποθήκευση της ενέργειας, οι δικές του μπαταρίες θα έχουν πυκνωτή κατασκευασμένο από lithium-ion για την αποθήκευση της ενέργειας.
Ίσως μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά ίσως είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια νέα τεχνολογία που θα δώσει άλλη ώθηση στις μπαταρίες. Για αυτό το λόγο ο Shawn West απευθύνθηκε στο Kickstarter για υποστηρικτές. Το Project έχει ως σκοπό να φτάσει τα 10.000 δολάρια. Με την δωρεά 25 δολαρίων θα λάβεις πίσω μια μπαταρία AA και έναν φορτιστή όταν κυκλοφορήσουν.
kickstarter
battery-fast-charge-01-570
battery-fast-charge-570

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου