Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Γιατί το μπάνιο με κρύο νερό είναι ευεργετικό;




Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο περισσότεροι άνθρωποι τολμούν να κάνουν κρύο ντους, παρότι ... τα οφέλη του θα το συνιστούσαν καλό σύμμαχο και το χειμώνα.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Με το κρύο νερό, ο οργανισμός αντιδρά, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τα όργανα του σώματος ώστε να τα κρατήσει ζεστά. Έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην αποβολή τοξινών από το σώμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες που κάνουν ντους με κρύο νερό, έχουν αύξηση στον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, σε σχέση με όσες προτιμούν το ζεστό. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, που προστατεύουν από λοιμώξεις και ιούς.

Διατηρεί υγιή το δέρμα

Το κρύο νερό έχει την ικανότητα όχι μόνο να ανοίγει τους πόρους του δέρματος, που είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό, αλλά και να τους κλείνει. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπει το φράξιμο των πόρων, διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και νεανικό, ενώ παράλληλα διατηρεί υγιή και λαμπερά τα μαλλιά.

Τονώνει την αυτοπεποίθηση και την ερωτική διάθεση

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το κρύο νερό, αν και στην αρχή μας αποθαρρύνει, στη συνέχεια βοηθά στην τόνωση της ερωτικής διάθεσης, μέσω της αύξησης των αντίστοιχων ορμονών και αυξάνει παράλληλα και την αυτοπεποίθηση.

ΠΗΓΗ : ΠΕΡΙΕΡΓΑ-STRANGE: Γιατί το μπάνιο με κρύο νερό είναι ευεργετικό; http://periergaa.blogspot.com/2014/06/blog-post_8225.html#ixzz34yn8bPYO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου