Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΕΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει!

Υπό το βλέμμα του αγάλματος του Χριστού στο Ρίο η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Ακτή και είναι για πρώτη φορά στους "16" σε Μουντιάλ
Στη Φορταλέζα, στο "Estadio Castelao", Θεοί και Δαίμονες έδιναν τη δική τους... μάχη με σκοπό να βοηθηθεί ή να ηττηθεί η Ελλάδα.
Δύο αναγκάστηκες αλλαγές μέχρι το 24’, τρία δοκάρια και ένα γκολ του Μπονί στο 74' έβγαζαν νικητές τους δαίμονες.
Όμως υπό το βλέμμα του αγάλματος του Χριστού στο Ρίο, οι Θεοί δικαιώθηκαν και ο Σαμαράς από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρί για 2η φορά στο 92'. Για πρώτη φορά το είχε κάνει ο Σάμαρης στο 43' με το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο.
Αυτό ήταν! Η δεύτερη μας νίκη σε Μουντιάλ μας έστειλε στη φάση των "16" με παλικαρίσιο, μάγκικο και... ελληνικό τρόπο.
Δικαιώθηκε και το σύνθημα στο πούλμαν μας, ότι οι "ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες".
Επόμενος μας αντίπαλος στη φάση των "16" την ερχόμενη Κυριακή (29/7, 23:00), η παρέα του Τζόελ Κάμπελ κι η Κόστα Ρίκα.
Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να κάνουν παιχνίδι, χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις.
Τα... γκρίζα σύννεφα έκαναν τρην εμφάνισή τους στον ελληνικό ουρανό, ξανά.
Μόλις στο 12' ο Κονέ έκανε νόημα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει κι ο Αντρέας Σάμαρης τον αντικατέστησε. Ωστόσο, η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά την... πόρτα μας.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ορέστης Καρνέζης παραπονέθηκε για πόνους στη μέση κι ο Γλύκος έκανε κι αυτός (μαζί με Χριστοδουλόπουλο και Σάμαρη) την πρώτη του εμφάνιση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Παρόλο τα προβλήματα, οι παίκτες του Σάντος κρατούσαν την μπάλα και δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από την παρέα του Ντρογκμπά.
Μάλιστα, στο 33' ο Σαμαράς άνοιξε ωραία στον Χολέβας, στην κόντρα επίθεση, εκείνος έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ, αλλά ο Μπαρί είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του.
Το ίδιο, όμως, δε συνέβη και στο 42'. Ο Σάμαρης έκλεψε από τον Μπαμπά, έδωσε στον Σαμαρά, εκείνος με τη σειρά του τού επέστρεψε την μπάλα και με άψογο σουτ, μέσα από την περιοχή, ο μέσος του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο προσωπικό του τέρμα με την Εθνική και το πρώτο της Ελλάδας στο τουρνουά.



Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ιβοριανοί μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν γρήγορα στο γκολ και να διεκδικήσουν μετά τη νίκη.
Ο Τιοτέ στο 49΄ ανάγκασε τον Γλύκο στην πρώτη του επέμβαση, με σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο πορτιέρε της Εθνικής ήταν καλά τοποθετημένος και μπλόκαρε την μπάλα.
Εξι λεπτά αργότερα, η Ελλάδα ήρθε κοντά στο 2-0. Ο Χριστοδουλόπουλος... άδειασε τον Μπαμπά, έβαλε εξωτερικά φάλτσα στο δεξί του σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαρί.
Στο 68' ο Καραγκούνης δοκάμισε το πόδι του από μακριά, η μπάλα όμως δεν του έκανε τη χάρη χτυπώντας στο οριζόντιο δοκάρι.
Τα λεπτά περνούσαν, η Ακτή εκμεταλλευόμενη τη φρεσκάδα των αλλαγών, κατάφερε τελικά να παραβιάσει την εστία μας. Ο Ζερβινιό στο 74' γύρισε στον Μπονί και εκείνος έκανε το 1-1.
Τα πάντα έμοιαζαν να τελειώνουν, ωστόσο, ο Σάντος κι ο... στρατός του δεν είχαν υποχωρήσει. Έτσι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαμαράς πήρε το πέναλτι, το εκτέλεσε και έστειλε την Ελλάδα στους... επτά ουρανούς και στους "16"!
Απίστευτο! Μπράβο, μάγκες!




Τα γκολ της αναμέτρησης:


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιαγιά Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.
Το live του woop.gr:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου