Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Γερμανικό Πολεμικό πλοίο Υποκλοπών κατέπλευσε στη Ρόδο! Τί γυρεύει άραγε εκεί;

Γερμανικό πολεμικό πλοίο κατέπλευσε χτες το πρωί στη Ρόδο, στο πλαίσιο της αποστολής του στη Μεσόγειο, και αγκυροβόλησε στην Ακαντιά, όπου πάρθηκαν και τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας.
Είναι στην ουσία ένα πλοίο υποκλοπών, που φτάνει τα 83 μέτρα μήκος και τα 14 μέτρα πλάτος και έχει πλήρωμα περίπου 40 άτομα, Γερμανούς ναύτες αλλά και ειδικούς από τις Γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.



Διαθέτει υπερσύγχρονα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και υποδομές τελευταίας τεχνολογίας, που το καθιστούν σημαντικό για τις αποστολές που αναλαμβάνει σε νευραλγικές περιοχές, και δεν είναι τυχαίο ότι συμμετέχει στις σημαντικότερες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη.


Όπως έγραψε προ ημερών η «Ρ», Πάσχα στη Ρόδο θα κάνει το πλήρωμα Βρετανικού πολεμικού πλοίου που θα καταπλεύσει εντός των ημερών στο νησί μας.
Συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου θα βρίσκεται στη Ρόδο το Βρετανικό καταδρομικό HMS Diamond το οποίο μάλιστα θα παραμείνει στο νησί μας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από ό,τι συνηθίζεται για πολεμικά πλοία.
Συγκεκριμένα θα παραμείνει για 16 μέρες στη Ρόδο καθώς θα αναχωρήσει με βάση το πρόγραμμά του στις 28 Απριλίου.
Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί ναύτες θα γιορτάσουν στο νησί μας και το Πάσχα, έχοντας φυσικά την ευκαιρία να ξεκουραστούν αρκετά και να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Το πλήρωμα του καταδρομικού που έχει μήκος 152 μέτρα ανέρχεται σε περίπου 200 άτομα.
Σημειώνεται ότι το HMS Diamond, είναι ένα καινούριο πολεμικό σκάφος που κόστισε ένα δισεκατομμύριο λίρες. Είναι Τύπου 45 Destroyer, και ένα από τα πιο ισχυρά πλοία του βρετανικού στόλου, στο οποίο έχουν ανατεθεί πολλές αποστολές κυρίως να επιτηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Διαθέτει όλα τα σύγχρονα οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα ενώ μπορεί να μεταφέρει και εναέρια μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου