Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το μυστήριο που... απογείωσε τις θεωρίες συνωμοσίας

Το δράμα της εξαφάνισης του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο για τις Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες παρακίνησε χιλιάδες... Σέρλοκ Χολμς ανά τον κόσμο να αναζητήσουν εξηγήσεις - λογικές, παράλογες και μεταφυσικές, όλες βρήκαν θέση στο Διαδίκτυο.
Αυτό που εξιτάρισε πολλούς αυτοσχέδιους ντετέκτιβ ή μέντιουμ ήταν οι ομοιότητες της πτήσης MH370 με την πτήση 815 της Oceanic Airlines από τη σειρά-φαινόμενο LOST. Στο Twitter έχει ανοίξει θέμα συζήτησης με τίτλο, malaysiancrash#Lost, όπου οι χρήστες αναζητούν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας.
Από τις λογικότερες εξηγήσεις είναι αυτής της αεροπειρατείας, ωστόσο, άλλες θέλουν το αεροσκάφος να χτυπήθηκε από βροχή μετεωριτών, από πυραύλους ή ότι οι γειτονικές χώρες στην περιοχή που εξαφανίστηκε συμμετέχουν σε κάποια στρατιωτική συνωμοσία, καθώς οι ηχογραφήσεις από τα ραντάρ -οι οποίες μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση- δεν έχουν βγει ακόμη προς τα έξω.
Μεταφέρθηκε στο Διάστημα...
Πολλοί πιστεύουν ότι η... αλήθεια είναι εκεί έξω, ότι δηλαδή οι εξωγήινοι απήγαγαν το αεροσκάφος ή ότι μεταφέρθηκε στο Διάστημα μέσα από μία τρύπα ή ότι το αεροπλάνο ρούφηξε εξωκοσμική πύλη.
Σε πραγματικό μυστήριο εξελίχθηκε η υπόθεση της εξαφάνισης του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε το Σάββατο 8/3 από τα ραντάρ πάνω από το Βιετνάμ.
Πάντως, μεταφυσικές θεωρίες ακούστηκαν και από επίσημα χείλη, όπως αυτή βουλευτή της Μαλαισίας που δήλωσε πεπεισμένος ότι κάπου στην περιοχή υπάρχει ένα «ασιατικό Τρίγωνο των Βερμούδων», ενώ ο... σαμάνος στον οποίο κατέφυγε η απελπισμένη μαλαισιανή κυβέρνηση πιστεύει ότι το αεροπλάνο απήχθη από... ξωτικά τα οποία και τελικά το κατέρριψαν.
Ακόμα και τον πνευματιστή Γιούρι Γκέλερ, σύμφωνα με όσα έγραψε ο ίδιος στο Twitter του, επιστράτευσαν οι αρχές της Μαλαισίας προκειμένου να εντοπίσει με τη μέθοδο της «απομακρυσμένης όρασης» το χαμένο αεροπλάνο.
1. ΤΟ LOST ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Διαφημιστικό κόλπο για τον νέο κύκλο
Στο σχετικό forum, πολλοί ισχυρίζονται ότι η εξαφάνιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαφημιστικό κόλπο για έναν επικείμενο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς ή ακόμα και πιλότος του νέου κύκλου.
Άλλοι πάλι έχουν εντοπίσει αρκετές ομοιότητες με τη σειρά: και τα δύο αεροπλάνα ήταν Boeing 777. Με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines ταξίδευαν δύο άνδρες με κλεμμένα διαβατήρια όπως στη σειρά που δύο επιβάτες είχαν πλαστά διαβατήρια. Και τα δύο άλλαξαν πορεία, ενώ το στίγμα του μοιραίου αεροπλάνου χάθηκε κοντά σ' ένα νησί το οποίο δεν υπήρχε στους χάρτες...
2. ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ
Η... παράδοση του καθεστώτος
Πολλοί, κυρίως Αμερικανοί, πιστεύουν ότι το αεροσκάφος έχει πέσει στα χέρια των Βορειοκορεατών, οι οποίοι το έχουν προσγειώσει στην Πιονγιάνγκ. Σχολιαστές στο Διαδίκτυο αναφέρουν ότι το αεροπλάνο είχε αρκετά καύσιμα για να φθάσει στη Βόρειο Κορέα, παραμένοντας εντός δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ το είχε άλλωστε ξανακάνει το 1969, οπότε γιατί να μην το δοκίμασε και τώρα;
3. HI - TECK ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Τεχνολογία made in USA το... εξαφάνισε
Το γεγονός ότι μεταξύ των επιβατών, 20 ήταν εργαζόμενοι της εταιρείας Freescale Semiconductor, με έδρα στο Τέξας και η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή εξαρτημάτων για οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας και αεροπλοήγησης, έδωσε λαβή για το σενάριο ότι το αεροπλάνο «έγινε αόρατο» στα ραντάρ με χρήση σχετικής τεχνολογίας την οποία και μπορεί να δοκίμαζε στην πράξη η εταιρεία.
4. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Προσγείωση σε μυστική τοποθεσία
Πρόκειται για την πιο δημοφιλή θεωρία ότι τρομοκράτες κατέλαβαν το αεροπλάνο και το κατέρριψαν. Αυτή η θεωρία συνδέεται και με τον «μανδύα που σε κάνει αόρατο», δηλαδή οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αυτήν την τεχνολογία για να προσγειώσουν το αεροπλάνο με ασφάλεια σε μυστική τοποθεσία - κατά προτίμηση κάποιο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στο Βιετνάμ από τον καιρό του πολέμου.
Η θεωρία αυτή έχει κι έναν αστερίσκο σύμφωνα με τον οποίο είτε ο πιλότος είτε ο συγκυβερνήτης ή και σε συνεργασία εκτελούσαν αποστολή αυτοκτονίας. Οπως μάλιστα επεσήμανε στο Twitter ο πιλότος Ντέιβιντ Λίαρμαουντ είναι «πολύ περίεργο που οι πιλότοι δεν εξέπεμψαν κάποιο σήμα καθώς έχουν χρόνο για να το κάνουν, εκτός αν υπήρχε βόμβα ή αν δεν ήθελαν να το κάνουν».
5. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
Ερωτηματικά για το «χρυσό» συμβόλαιο
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαλαισίας Χαλίντ Αμπού Μπακέρ λέγοντας σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου ότι η αστυνομία ερευνά ενδελεχώς το παρελθόν των επιβατών και των μελών του πληρώματος, εξέφρασε και την άποψη ότι ίσως κάποιος στην πτήση να είχε αγοράσει μια ανεκτίμητη ασφάλεια ζωής και να θέλει η οικογένειά του να κερδίσει από αυτό ή να όφειλε πολλά χρήματα, οπότε να ήθελε να «ξελασπώσει».
6. ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ... TWEET
To νέο «Τρίγωνο των Βερμούδων»
Ο Μαλαισιανός πολιτικός Μοχάμεντ Νιζάρ Τζαμαλουντίν «τιτίβισε» ότι είναι δυνατόν να υπάρχει κάπου στον Ινδικό Ωκεανό ή στη Νότια Κινεζική Θάλασσα ένα τρίγωνο παρόμοιο με αυτό των Βερμούδων το οποίο και να «κατάπιε» το αεροπλάνο.
Αργότερα ζήτησε συγνώμη και το επίμαχο tweet αποσύρθηκε, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει. Χρήστης έφτιαξε και τον σχετικό χάρτη με το τρίγωνο να περικλείει τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καμπότζης, Βιετνάμ και Μαλαισίας.
7. EΞΩΓΗΙΝΟΙ
Αιχμάλωτοι σε άλλη... διάσταση
Ο συγγραφέας Μάικ Ανταμς έγραψε στην ιστοσελίδα Natural News, που ασχολείται με υπερφυσικά φαινόμενα, ότι «προφανώς υπάρχει μία άγνωστη, μυστηριώδης δύναμη που επεμβαίνει στον πλανήτη μας και μπορεί να ''ρουφά'' αεροπλάνα από τον ουρανό χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος».
Επίσης εξωγήινοι ήταν αυτοί που έκαναν αεροπειρατεία και το μετέφεραν σε άλλη διάσταση ή σε άλλον πλανήτη ή που τον έχουν προσγειώσει σε κάποιο σημείο, κρατώντας αιχμαλώτους τους επιβάτες με στόχο να τους κάνουν πειραματόζωα. Εξάλλου, όπως εξηγεί ο Ανταμς, οι εξωγήινοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τις εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων, οπότε τώρα απλώς διεύρυναν το πεδίο δράσης τους...
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου