Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Iάπωνες θέλουν να μετατρέψουν το φεγγάρι σε γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάρκο

Σε τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας φιλοδοξεί να μετατρέψει το φεγγάρι η Ιαπωνική αρχιτεκτονική και μηχανολογική εταιρεία Shimizu Corporation.
Η εταιρεία προτείνει την ανάπτυξη μιας γιγάντιας συλλογής φωτοβολταϊκών, μήκους 10.900 χιλιομέτρων και πλάτους 19 χιλιομέτρων στην επιφάνεια της Σελήνης.
Σύμφωνα με την εταιρεία ο φωτοβολταϊκός σταθμός, με την ονομασία Luna Ring, θα μπορούσε να κατασκευαστεί από ρομπότ, με τους ανθρώπους να έχουν απλά την εποπτεία του έργου.
Θεωρητικά, η μονάδα θα μπορούσε να στέλνει αδιαλείπτως την παραγόμενη ενέργεια σε σταθμούς – δέκτες ανά την υφήλιο, μέσω λέιζερ ή ραδιοκυμάτων.
Το σχέδιο υπερπηδά δυο σημαντικά εμπόδια στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας: τα καιρικά φαινόμενα και το σκοτάδι. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα μπορούσε να στέλνει ασταμάτητα πίσω στη Γη ως και 13.000 τεραβατώρες ενέργειας.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2011 η συνολική παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ ανήλθε σε 4.100 τεραβατώρες.
Η ιαπωνική εταιρεία δεν ξέρει αν το σχέδιό της τελικά θα υλοποιηθεί, ωστόσο υποστηρίζει ότι η ανεξάντλητη, καθαρή ηλιακή ενέργεια είναι η υπέρτατη πηγή πράσινης ενέργειας που φέρνει ευημερία στη φύση και στους ανθρώπους.
econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου